Política

POLÍTICA

Celrà pagarà l'IVA i l'IRPF a Catalunya

L'alcalde ha decretat que es liquidin a l'agència tributària catalana

L'Ajuntament de Celrà pagarà a partir d'ara els imports corresponents a la liquidació d'IVA i IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya, i no a l'Agència Tributària estatal tal com es feia fins ara. La decisió del govern municipal, oficialitzada a través d'un decret d'alcaldia, és avalada per la moció en aquest sentit aprovada per unanimitat (els grups municipals de la CUP, ICelrà i CDC) en el ple del 15 de desembre del 2015. Malgrat aquest aval polític, hi ha un informe de secretaria i intervenció municipal desfavorable a la mesura. Per aquesta raó, l'alcalde, Dani Cornellà (CUP), ha assumit la responsabilitat de la decisió entenent que és la voluntat unànime del ple municipal. A més, es referma, com ja havia expressat mesos enrere, en el camí de desconnexió del municipi dels òrgans polítics i de control estatals: “A Celrà no obeïm les lleis injustes ni la judicialització de la política catalana.”

El govern de Celrà manté diversos litigis amb l'estat per qüestions relacionades amb el procés sobiranista. En aquest sentit, Cornellà assegura que es mantindran ferms: “Pagarem a l'Agència Tributària de Catalunya, no despenjarem l'estelada, no contestarem els requeriments de l'Audiencia Nacional ni acatarem la suspensió de les lleis catalanes per part del Tribunal Constitucional. El nostre mandat és la declaració del 9-N i crear una república catalana.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia