Política

Teià consolida i preserva l'urbanisme del municipi

El POUM proposa un creixement sostingut pels pròxims 15 anys

Finalitza la rehabilitació d'una masia del segle XVI que serà la seu de l'arxiu municipal

Les darreres eleccions municipals a Teià van servir perquè el republicà Andreu Bosch tornés a ser l'alcalde del municipi després d'un interval de sis anys. I és que en el darrer mandat va ser Joan Castan qui, a través dels independents de Gent de Teià (GT), va ostentar l'alcaldia; mentre que, entre el 2007 i el 2011, el pacte entre ERC i CiU va fer que Bosch només fos l'alcalde els dos primers anys de mandat després d'haver-ho estat entre el 2003 i el 2007.

El 2015 però, tot i haver guanyat les eleccions, els republicans havien d'arribar a pactes i CAT-ERC va decidir formar govern amb el seu antic soci: CiU.

Aquest primer any de mandat, Teià ha vist com queda definida la seva fesomia pels pròxims 15 anys amb l'aprovació del pla d'ordenació urbanística (POUM). A grans trets, aquest document estableix un límit de 788 habitatges, quedant un creixement harmonitzat amb l'espai protegit del Parc Serralada Litoral, del qual Teià forma part. En aquest sentit, també s'amplia l'espai protegit del municipi i es consoliden les zones agrícoles del nord de Teià. Per tant, el poble aposta per un creixement sostenible i sostingut. Les zones on s'edifiqui, a més, està previst que es dotin d'habitatge protegit.

Però un dels problemes endèmics del municipi sembla que està lluny de solucionar-se tot i no ser competència municipal. Es tracta del soterrament de la riera, un actuació que ha de finançar l'Estat. Aquesta obra, que costa uns set milions d'euros, fa sis anys que no apareix com a inversió dins del pressupost general del govern estatal. L'actuació serviria per resoldre els problemes de clavegueram de l'artèria principal del poble. Durant aquest primer any, Teià ha vist com han acabat les obres de rehabilitació d'una masia del segle XVI perquè es converteixi en la futura seu de l'arxiu històric municipal. A l'immoble, conegut com a Can Llaurador, també està previst que hi pugui haver algunes dependències municipals, com ara les de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. A més, també es vol que el nou equipament contingui oficines per impartir-hi cursos, una sala polivalent, un centre cívic per a entitats i aules d'estudi. En el retorn de Bosch a l'alcaldia també s'ha fet efectiva la sentència que l'obligava a penjar la bandera espanyola a l'ajuntament.

les claus

L'urbanisme

L'aprovació del POUM permetrà un creixement sostenible del municipi (fins a 788 habitatges) i poder ampliar l'espai protegit dins el Parc Serralada Litoral i les zones agrícoles del nord.

La riera

Un any més, i ja en fa sis, Teià ha tornat a veure com el soterrament de la riera al seu pas pel municipi va quedar fora de les inversions dels pressupostos generals de l'Estat pel 2016.

EL CONSISTORI

CAT-ERC recupera l'alcaldia

Després de governar durant un mandat, els independents de Gent de Teià van veure com CAT-ERC guanyava les eleccions per només un regidor i, amb el pacte amb CiU, els prenia l'alcaldia. Ni el PSC ni el PP van aconseguir cap representant a l'Ajuntament de Teià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia