Política

Noves regidories a Olot per afrontar el canvi climàtic i retenir talent

El cartipàs aprovat al ple d’Olot d’aquesta tarda inclou al govern de coalició de Junts i ERC una nova regidoria de Protecció Civil i Emergències per afrontar el canvi climàtic i una nova atribució per promoure i retenir talent. Hi ha una regidoria més que al mandat anterior. La incorporació dels tres regidors d’ERC es tradueix en l’assumpció en una única regidoria de les àrees de Cultura i Educació per part de Josep Quintana, que també és el segon tinent d’alcalde i que tindrà una de les quatre dedicacions exclusives. Assumeixen també les regidories de Mobilitat, Medi ambient i transició energètica (Isaac Crivillé) i de Participació i Igualtat de Gènere (El Gamouchi), que tindrà una dedicació parcial del 50%, i Quintana compartirà amb l’alcalde, Pep Berga, les polítiques de millora del nucli antic, en una àrea de Projectes estratègics.

El govern s’estructura en cinc àrees. L’alcaldia (Pep Berga) inclou les regidories de Seguretat i Civisme i l’àrea de projectes estratègics; la de Cohesió social Cooperació, inclou les d’Acció Social i Cooperació, Salut i Barris, a càrrec d’Imma Muñoz, la d’Habitatge (Jordi Güell), la d’Esports (Aniol Sellabona) i la de Festes (Agustí Arbós), a part de les ja citades d’ERC. Hi ha també una àrea de Prosperitat econòmica, que inclou les regidories de Promoció de la Ciutat (Estanis Vayreda), Empresa, comerç i turisme i Ocupació, formació i talent (Gemma Canalias); la de Serveis Interns, economia i govern obert amb les d’Hisenda (Agustí Arbós) i les d’Organització i atenció al ciutadà i la d’Innovació i tecnologies (Neus Domènech). Finalment, hi ha l’àrea de Territori, amb les regidories d’Urbanisme (Jordi Güell) i Serveis urbans i Protecció civil (Aniol Sellabona).

Les dedicacions exclusives es completen amb les de l’alcalde, Sellabona i Muñoz i amb les parcials de Güell, Arbós i Canalias, a part de les citades pels regidors d’ERC



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia