Política

tribunals

L’Audiència atura la pròrroga judicial que investigava la suposada trama russa del procés

Insta el jutge a dur el cas a judici o arxivar-lo perquè no ha avançat gens en cap recerca

L’Audiència de Barcelona impedeix al jutge del ‘cas Volkhov’ seguir investigant les suposades connexions entre l’independentisme i Rússia. En una interlocutòria, la secció 21a de l’Audiència anul·la la pròrroga de la investigació que el jutge Joaquín Aguirre va acordar l’agost del 2023 i li ordena que enviï el cas a judici, amb els indicis recollits fins a aquesta data, o bé que l’arxivi. La resolució comporta també la nul·litat de les diligències que el jutge ha practicat des de l’agost del 2023 per aclarir la suposada ingerència russa en el procés, una investigació que va tornar a prorrogar per sis mesos més el passat mes de gener i que, posteriorment, va declarar fins i tot secreta.

A la pràctica, l’ordre feta avui pública implica que el jutge del ’cas Volhov’ no podrà perseguir més el president Carles Puigdemont, com ha estat fent els darrers mesos, encara d’una manera col·lateral, perquè essent eurodiputat i aforat no podria fer-ho. L’objectiu del magistrat podria haver estat trobar indicis i elevar la imputació de Puigdemont al Tribunal Suprem per un delicte d’alta traïció i, potser, esquivar l’amnistia, que ja s’estava tramitant a les Corts en aquesta etapa en que es va prorrogar l’investigació. La interlocutòria li recorda a Aguirre que si no havia fet res per investigar la causa en mig any durant el 2023, no hi troba motius per allargar la recerca, més i tot si no aporta cap nou indici de res.

L’alegria per aquesta resolució no es del tot complerta. En una altra interlocutòria, la secció 21a de l’Audiència barcelonina ha descartat apartar del cas el jutge Aguirre, que va ser recusat per Gonzalo Boye -advocat de Puigdemont i del seu assessor Josep Lluís Alay- per una entrevista amb una televisió alemanya en què el jutge parlava i especulava sobre la suposada ingerència russa en el procés.

El ’cas volkhov’ només es va reactivar en saber-se les negociacions per a la Llei d’amnistia, a igual que la de Tsunami Democràtic, encara pendent a l’audiència Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona
guerra a europa

Ucraïna rebrà 60.000 milions a l’any en ajuda en els pròxims quatre anys

barcelona
judicial

El Suprem rebutja els recursos de Millo contra els indults a Junqueras i Cuixart

barcelona
orient mitjà

Obren els col·legis electorals en les presidencials de l’Iran

barcelona
argentina

El Parlament aprova les reformes econòmiques de Milei

barcelona
política

L’ANC es planteja denunciar l’espoli fiscal amb una Diada descentralitzada

barcelona
política

Front comú del PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP per regular vot telemàtic

barcelona
pròxim orient

El govern israelià legalitza a Cisjordània cinc assentaments il·legals

barcelona