Política

guerra a gaza

Milers de civils fugen del centre de la Franja després de les noves ordres d’evacuació

L’exèrcit israelià demana als residents que es desplacin cap a l’oest

Les negociacions sobre un alto el foc es troben bloquejades i les esperances d’un acord es redueixen

Israel s’ha despertat aquest dilluns en relativa calma després de la intensa jornada de diumenge amb l’intercanvi de foc amb la milícia Hezbol·là a la frontera amb el Líban més gran dels últims divuit anys. L’atenció dels mitjans tornava a Gaza i en el fracàs de les negociacions per a un alto el foc a l’enclavament palestí. L’exèrcit israelià va emetre diumenge al vespre noves ordres d’evacuació per a Deir al-Balah, al centre de la Franja, obligant a milers de persones a fugir.

En un comunicat publicat a la xarxa X i recollit per les agències internacionals, l’exèrcit israelià qualifica Deir al-Balah de “zona de combat perillosa” i insta els seus residents a desplaçar-se cap a l’oest. L’ordre ha forçat a moltes famílies i pacients a abandonar l’Hospital Al-Aqsa, el principal centre mèdic de Deir al-Balah, on s’havien refugiat centenars de milers de residents i desplaçats de d’altres punts de la Franja, en un intent de protegir-se dels bombardejos i combats.

A conseqüència dels atacs israelians aquest dilluns han mort almenys trenta persones més a Gaza, segons han informat les autoritats locals, elevant a 40.435 el nombre de víctimes mortals a l’enclavament palestí d’ençà de l’inici de l’ofensiva israeliana el 7 d’octubre en represàlia per l’atac perpetrat per milicians de Hamàs contra el sud d’Israel que va deixar 1.200 morts i unes 250 persones més van ser segrestades.

Aquesta intensificació del conflicte es produeix en un context d’escasses esperances de resolució del conflicte, després que les negociacions per a un alto el foc del cap de setmana al Caire (Egipte) haguessin encallat. Els mediadors –Qatar, Egipte i els Estats Units– no va aconseguir tancar la bretxa entre Israel i Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia