Política

Pròxim Orient

Més d’un centenar de soldats israelians es neguen a combatre a Gaza mentre hi hagi ostatges

El grup alerta que la continuació de la guerra endarrereix l’alliberament dels captius i posa en perill les seves vides

Tres militars resulten ferits greus en les últimes hores al sud del Líban

Més d’un centenar de soldats israelians han comunicat a les autoritats la seva negativa a combatre a la Franja de Gaza mentre el govern no treballi per aconseguir un acord d’alto el foc que permeti alliberar els ostatges, segons informen aquest dimecres mitjans israelians.

En una carta, signada per 130 reservistes i reclutes, adverteixen que mantenir l’ofensiva un any després del 7 d’octubre representa una “sentència de mort” per al centenar d’ostatges retinguts a l’enclavament palestí. “Està clar que la continuació de la guerra a Gaza no només endarrereix el retorn dels ostatges sinó que també posa en perill les seves vides. Molts ostatges han mort pels bombardejos de les Forces de Defensa d’Israel, molts més que no els que han estat rescatats en operacions militars”, afirmen.

És per això que anuncien que “si el govern no canvia de rumb immediatament i treballa per aconseguir un acord per portar els ostatges a casa, no podem continuar servint” com han servit fins ara i “arriscant les nostres vides”.

Dels 251 segrestats en els fets d’octubre de l’any passat al sud d’Israel, només vuit han estat rescatats amb vida en operacions especials de les forces israelianes. La gran majoria els que han tornat a casa ho van fer durant la treva d’una setmana a finals de novembre de l’any passat, on 105 ostatges van ser intercanviats per 240 presoners palestins. A més, Hamàs va alliberar unilateralment quatre segrestats a finals d’octubre de 2023, abans de la treva.

Des d’aleshores, almenys sis captius més han estat morts accidentalment per l’exèrcit israelià i altres haurien perdut la vida com a conseqüència dels bombardejos incessants de les seves pròpies forces. L’exèrcit ha repatriat 37 cossos de captius que han mort a Gaza o que van morir el 7 d’octubre i els seus cadàvers van ser segrestats.

S’estima que a l’enclavament palestí hi ha un total de 101 ostatges, quatre dels quals van ser capturats abans del 7 d’octubre de 2023. Les autoritats israelianes creuen que almenys 33 dels 97 segrestats fa un any han mort.

Tres soldats ferits greus al Líban

Les Forces de Defensa d’Israel han confirmat aquest dimecres que tres dels seus soldats han estat ferits greument en les últimes 24 hores al sud del Líban. En un comunicat, l’exèrcit detalla que un soldat regular i un reservista de la unitat 504 van resultar ferits ahir en els combats contra la milícia xiïta Hezbol·là. Un reservista del Batalló 8207, de la Brigada 208, ha resultat ferit avui en un altre incident també al sud del país veí.

Els militars han estat evacuats a hospitals per rebre atenció mèdica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia