Política

ENRIC BAGUÉ 10.30 I 15.40

REPETICIÓ DE L'ENTREVISTA EMESA PER EL PUNT AVUI TV

“Sempre he vist CiU com un sol partit, no dos”

“No costa pas tant arribar a acords”

“Quan estàs en minoria, que t'aprovin els pressupostos ho valores molt”

  • Enric Bagué.
  • VÍDEO: Entrevista a l'alcalde de Cassà de la Selva, Enric Bagué, al programa l'Illa de Robinson, d'El Punt Avui Televisió.
Alcalde de Cassà de la Selva (CiU)

Enric Bagué, alcalde de Cassà de la Selva (Gironès), no continuarà com a alcalde per voluntat pròpia. Així ho va comunicar quan, després de 12 anys com a regidor, CiU li va oferir d'encapçalar la llista fa quatre anys. Ell sabia que el moment era complicat i que potser no podria aplicar la política que ell voldria. Per això va arribar a un compromís: un cop i prou. Després de les eleccions retornarà a la seva feina de professor.

Ahir va estar a L'illa de Robinson, d'El Punt Avui TV, per fer balanç de la feina feta.

Enric Bagué no es va estar, en resposta a Eduard Berraondo, de valorar l'actual situació política i el debat que hi ha dins d'UDC, partit en el qual ell mateix havia militat fins que el va abandonar, el febrer del 2013, perquè considerava que no donava un missatge clar de cap a on havia d'anar el país. Però sobre aquest punt també va ser clar: “Jo sempre he vist CiU com CiU, no com dos partits diferents”, va manifestar.

També es va referir a la importància que tindran els municipis en el procés nacional. L'alcalde es va declarar convençut que, si més no a les comarques de Girona, hi haurà una clara majoria d'ajuntaments amb sensibilitat sobiranista.

Bagué va referir al principi de l'entrevista que la situació política amb què es va trobar a l'Ajuntament era complexa i que va haver de buscar un equilibri amb les forces de l'oposició. El govern de CiU estava en minoria, però “tots els grups de l'oposició –va remarcar l'alcalde– van estar a l'altura de les necessitats del municipi”.

Bona prova d'això va ser l'aprovació del pressupost. “Quan estàs en minoria –va explicar Enric Bagué–, que t'aprovin els pressupostos ho valores molt.” La lliçó moral del que ha passat en aquest poble de 10.000 habitants, doncs, és que “no costa pas tant arribar a acords”, va remarcar

Com a bon primer regidor d'“un poble que té estructura de ciutat”, va dedicar part de l'entrevista a cantar les excel·lències de Cassà de la Selva: líder en explotació de taps de suro per a cava i posseïdora de tres empreses agropecuàries líders a l'Estat espanyol.

Amb qui aspira rellevar-lo a l'alcaldia, “una persona molt pencaire”, va manifestar estar-hi en plena sintonia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia