Política

Homs rebutja anar a cap llista el 27-S i diu que va demanar un relleu com a portaveu

L'encara conseller de la Presidència assegura que li va demanar al president deixar de ser portaveu per “accentuar” la vessant social

“Ja no seria la llista de Mas, seria la llista de les entitats i elles posarien les condicions”, assegura sobre la iniciativa del líder de CDC

El conseller de Presidència i portaveu sortint de la Generalitat, Francesc Homs, ha afirmat aquest dilluns que no preveu entrar en cap llista a les eleccions previstes per al 27-S i que va demanar fa unes quantes setmanes al president Artur Mas un relleu com a portaveu per “accentuar” la visibilitat d'altres aspectes de l'obra de govern de l'executiu català.

Després de la reestructuració del Govern, que situa com a vicepresidenta i portaveu a la consellera de Benestar Social, Neus Munté, Homs ha defensat a RAC 1 que és “bo projectar una veu diferent en moltes coses que s'han fet fins ara”, especialment a l'àmbit social.

Ha assegurat que no preveu estar en cap llista a les eleccions catalanes, i ha subratllat que la invitació de dissabte de Mas a les entitats per articular una llista sobiranista al costat d'ell, que s'ha obert a no liderar-la, “no és un brindis al sol”.

“No estem davant d'unes eleccions de la política convencional, sinó davant d'unes eleccions per decidir si Catalunya ha de ser o no un Estat independent”, ha remarcat el conseller, i ha opinat que el 'sí' cal articular de manera que quedi molt evident i molt clar.

Sobre la proposta que va fer el president de la Generalitat dissabte, Homs ha remarcat que la proposta implica que la llista no sigui de Mas, sinó de les entitats, i que serien elles les que posarien les condicions. “Ja no seria la llista de Mas, seria la llista de les entitats, i allà hi hauria gent diferent. Si les entitats decideixen fer un pas endavant, serà la llista de les entitats i elles posarien les condicions”, ha argumentat a Rac 1, on també ha garantit que no hi haurà retrets si finalment Òmnium Cultural, ANC i AMI no accepten participar en aquesta proposta, que s'explica, ha dit, pel caràcter plebiscitari i també extraordinari del 27-S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia