Política

El gerent del CCM podria ser “de la casa”

Pren força l'opció de fer la tria entre la plantilla de l'ens per potenciar el perfil tècnic, i també per l'estalvi econòmic

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) va començar a caminar el 24 de juliol amb un govern d'ERC, CiU i el PSC, i en data 15 de setembre encara no té escollit un gerent. La proposta defensada al seu dia per ERC de triar un perfil tècnic entre els treballadors de la casa pren força davant l'opció presa fins ara d'imposar una figura de perfil clarament polític i aliè a l'ens.

La vicepresidenta del CCM, Mònica Palacín (ERC), confirma que les converses mantingudes amb els socis de govern evidencien la necessitat de disposar d'un tècnic “qualificat” que s'encarregui d'executar les directrius polítiques de l'administració. De moment, les tasques del càrrec, les assumeixen directament tant Palacín com el president, Miquel Àngel Martínez. “Dins el Consell tenim professionals capacitats per ocupar aquest lloc, coneixedors de la realitat de l'entitat i, a més, suposaria un estalvi considerable pel que fa a la despesa de personal”, explica. Palacín entén, però, que la decisió ha de ser consensuada i diu que s'esmerçarà “el temps que calgui per esvair tots els dubtes”. Tot i això, Palacín va avançar que es treballa en el disseny d'unes bases per a un concurs de mèrits “que permetin tirar endavant el procés quan s'aconsegueixi el vistiplau definitiu”.

Per la seva banda, fonts de CiU van comentar ahir que no hi ha cap decisió presa “ni cap nom escollit”, tot i que “hi ha voluntat de consens” entre les tres forces. Per CiU, però, la tria d'un gerent fora de la plantilla del Consell Comarcal continua sent “una opció com altres que hi ha sobre la taula”.

Finalment, el comitè d'empresa del CCM valora positivament que la principal figura tècnica de l'ens pugui sorgir de la plantilla. “És una proposta coherent, que suposaria un estalvi important i que genera confiança entre els treballadors”, defensa.

LA FRASE

Dins el Consell tenim professionals prou capacitats per ocupar el lloc de gerent
Mònica Palacín (ERC)
VICEPRESIDENTA PRIMERA DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME

LA DATA

24.07.15
es va constituir
el nou Consell Comarcal del Maresme amb un govern integrat per ERC, CiU i el PSC.

Un altre càrrec vacant que es disputen CDC i Unió

Si bé la tria del gerent del Consell Comarcal del Maresme sembla ben encarrilada, la del gerent del Consorci de Promoció Turística no dóna senyals de desencallar-se. Durant el mandat anterior, el pacte signat entre els llavors socis de federació CDC i UDC establia que la presidència de l'ens estaria en mans d'un conseller comarcal de Convergència, mentre que la gerència passaria a mans d'Unió. Des d'aquesta formació es manté que el conveni continua vigent i reclamen la gerència del consorci, mentre que des de Convergència s'alcen veus contràries a l'acord que volen també obtenir el càrrec. El gerent en funcions, Josep Lluís Martí, continua sent un dels noms que Unió manté sobre la taula de la negociació, igual que ho està el del regidor de CDC de Calella Xavier Arnijas. En el seu moment també es va parlar del diputat arenyenc i secretari d'organització d'Unió, Benet Maimí, però ell va desmentir que es presentés per al càrrec. El que sí que sembla acordat és que el president del Consorci de Promoció Turística serà l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia