L'oposició de Llavaneres castiga l'alcalde i el força a abaixar-se el sou
Graupera defensa la dedicació exclusiva i recorda que a l'inici del mandat ningú no hi va votar en contra
Tot i que la proposta manifestava que en un moment econòmic complicat com l'actual calia ser molt curós amb les despeses municipals i aplicar polítiques d'austeritat, tots els grups van esplaiar-se posant en dubte la feina de l'alcalde per justificar la reducció del seu sou. El regidor d'ERC i exsoci del govern, Joan Mora, es va mostrar especialment crític amb l'actitud de Graupera. El republicà, però també el regidor de SOS Llavaneres, Josep Ruiz, va dir-li que ni fa la feina que li toca ni hi dedica prou temps. «En l'última setmana ha arribat a l'Ajuntament a les deu o a quarts d'onze i alguns dies ni tan sols se l'ha vist», va assegurar Mora. Per l'altre exsoci de govern, Joan Rubal, de Gent de Llavaneres, a banda de la crisi, «hi ha coses que no funcionen». «No plantejaríem cap rebaixa en el sou si el rendiment fos òptim», va afegir-hi. Si pels socialistes la retallada de la retribució de Graupera més que com un càstig s'hauria de veure com una mesura exemplar d'estrènyer-se el cinturó i una mostra de «responsabilitat i solidaritat», els populars creuen que els més de 3.200 euros nets mensuals que cobrarà és un salari «més que digne» pels temps que corren.
La moció proposava que el sou de la regidora d'Urbanisme, Sandra Carreres (CiU), també es reduís un 10%, però com que els acords es van votar separadament aquesta proposta no va prosperar perquè SOS Llavaneres i Gent de Llavaneres van optar per abstenir-se. Els dos grups van afirmar que Carreras sí que té la seva confiança.
L'alcalde va admetre que la moció responia a un acte de venjança i que el sorprenia aquest canvi de parer, quan al començament del mandat ningú no s'hi va oposar; a més d'assenyalar que les dedicacions exclusives dels alcaldes són habituals arreu «perquè són necessàries per gestionar tot un ajuntament», i més quan a Llavaneres no hi ha càrrecs de confiança, ni gerents, ni directors d'àrees. «Respecte al sou que vaig assignar-me, va ser el mateix que tenia quan treballava en l'àmbit privat, ni més ni menys», va dir. Graupera va afirmar també que, si bé la seva retribució entra dins de les recomanacions de l'Associació Catalana de Municipis, les assignacions que tenen els regidors de l'oposició per assistir als plens és molt superior. Malgrat tot, va assenyalar que «continuarà treballant amb la mateixa il·lusió i ganes» tot i l'opinió de tota l'oposició.
L'Ajuntament no augmentarà la pressió fiscal
L'Ajuntament de Llavaneres no apujarà l'any que ve cap impost ni taxa municipal. El regidor d'Hisenda, Josep Molina (CiU), va explicar que les ordenances fiscals per a l'any que ve, que es van aprovar per unanimitat, a banda de congelar-se inclouen algunes modificacions noves. D'una banda, es bonificarà fins a un 75% l'impost de vehicles als propietaris de cotxes elèctrics, i, de l'altra, es canviarà la forma de pagament de la taxa d'ocupació de via pública, que ara serà per hores. A més, també està previst que les famílies monoparentals tinguin els mateixos descomptes que les famílies nombroses, una aportació que va fer ERC, a través d'una moció que es va aprovar per unanimitat. Només el PP va dir que si no es tocaven els impostos era perquè s'havia aprovat abans una proposta seva, fa alguns plens.