Successos

seguretat

robatoris a domicilis

Creen una comissió per lluitar contra els robatoris a domicilis

Argentona aprova el naixement d'aquest òrgan per establir “mesures concretes” per fer front al problema

Argentona crearà una comissió de seguretat ciutadana. L'objectiu d'aquest nou òrgan no és altre que la recerca de “mesures concretes” per reduir el nombre de robatoris a l'interior dels domicilis.

Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat en el ple de dilluns a la nit com a resposta del govern (la CUP, ERC, el PSC i ICV) a una moció del regidor del PP a l'oposició, Francisco Fragoso, en què es demanava la instal·lació de càmeres de videovigilància a diversos punts del municipi per lluitar contra aquesta problemàtica.

La comissió, que es reunirà periòdicament, estarà formada per un representant de cada grup municipal i un portaveu de la policia local.

“Hem de trobar els mecanismes per reduir els robatoris als domicilis”, afirmava l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), que no va amagar la seva reticència a la instal·lació de càmeres de videovigilància al municipi, però no va descartar estudiar la possibilitat de col·locar lectors de matrícules de cotxes, tal com tenen municipis com Alella, “si es demostra que realment són efectius”.

“De moment el que ens ha funcionat ha estat doblar les patrulles de la policia local i els controls conjunts entre aquest cos i els Mossos d'Esquadra”, va explicar Calvo. A més, l'alcalde també va assenyalar que els tipus de lladre que roben amb més freqüència a Argentona són els que entren a cases aïllades provinents del bosc, per on també s'escapen.

Tot i subratllar la “percepció d'inseguretat” que hi ha al municipi pel que fa als robatoris, Calvo va revelar que el 2016 s'havia reduït el nombre de delictes d'aquest tipus. Amb tot, l'alcalde va assenyalar que aquesta xifra ha augmentat en relació amb la de fa cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia