Successos

El quadern negre

Tura Soler

Dues armes, 30 trets

Els Mossos van trobar ahir el kalàixnikov però s’ha descobert que també es va fer servir una arma curta empunyada pel cunyat del principal sospitós del crim

Petits avenços policials en la investigació del cas del tiroteig de la nit de Sant Joan al barri de la Font de la Pólvora de Girona que va acabar amb dues persones mortes, un home i una dona, i dues més ferides greument, que continuen ingressada a l’hospital Josep Trueta.

Els Mossos van localitzar ahir, en una zona boscosa del barri de Vila-roja el fusell d’assalt, el kalàixnikov, que se suposa va ser l’arma que empunyava Guillermo Campos Heredia, autor del mortal tiroteig. Tot i la recuperació de la que es considera l’arma del crim, no es descarta que el fugitiu i el seu seguici no continuïn armats, i, per tant, se’ls considera altament perillosos. Els Mossos han activat també la recerca del seu cunyat, Francisco, que es pressuposa que la nit del tiroteig també va disparar diversos trets amb un arma curta, d’un calibre petit, un 22 o un 9mm. A mesura que avancen les investigacions, a través de les autòpsies, la inspecció sobre el terreny de l’escenari del crim, i a partir de les proves pericials balístiques, s’ha pogut comprovar que aquell vespre hi va haver una rajada d’almenys trenta trets, disparats per dues armes: el fusell d’assalt de Guillermo i l’arma curta suposadament disparada pel cunyat.

Mentre continua la recerca dels fugitius (tota la família de Guillermo Campos va marxar a un destí desconegut) ahir els familiars de les víctimes, membres del clan Heredia, van començar la vetlla dels difunts a l’església del culte que hi ha prop de l’entrada del barri, un cop les autoritats els van entregar els cossos, i avui és previst que es faci l’enterrament. Per tal de garantir la seguretat, els Mossos van desplegar un contingent dels GEI a l’entorn del centre de culte i a l’entrada del barri de la Font de la Pólvora per evitar que s’hi produïssin conflictes. Ahir hi va haver calma. Però des de dilluns, els familiars de les víctimes es van dedicar a destrossar habitatges de la família dels agressors, autodesterrats en aplicació de la llei gitana. Van saquejar i destrossar dues cases del barri de Vila-roja i també una masia relacionada amb la família de Guillermo. I també van calar foc a un BMW que anava a nom seu en un aparcament de Mont-ras. Per evitar que altres vehicles fossin cremats, els Mossos van retirar i posar a resguard vehicles del clan dels fugitius que quedaven a la via pública a Girona. La investigació continua per localitzar els sospitosos del tiroteig, detenir-los, posar-los a disposició de la justícia, i així també preservar la seva integritat física, evitant que puguin caure a mans del clan rival, que, com s’ha vist, ja ha iniciat actes propis de revenja de la llei gitana. Els dos ferits continuen hospitalitzats i membres de la seva família es mantenen apostats davant de l’hospital Trueta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia