Successos

europa

Almenys set morts per fortes pluges a l’Estat francès, Suïssa i Itàlia

També hi ha una persona desapareguda

Les fortes tempestes i intenses pluges que han afectat l’Estat francès, Suïssa i Itàlia aquest cap de setmana han deixat almenys set morts, segons han informat les autoritats locals. Tres persones d’entre 70 i 80 anys van morir dissabte al departament francès d’Aube, a la regió del Gran Est, quan un arbre va caure sobre el vehicle en el qual viatjaven a causa dels forts vents, segons informen les agències internacionals. Un quart passatger es troba en estat crític, segons els mateixos mitjans, que citen les autoritats locals. A Suïssa, quatre persones van perdre la vida i una altra es troba desapareguda, segons ha indicat la policia. Tres de les víctimes van morir diumenge a causa d’una esllavissada de terres al cantó de Ticino, al sud del país. Una quarta persona va morir al cantó de Valais, situat als sud-oest de Suïssa i on hi ha el curs alt del Roine. Una gran part del país alpí es troba afectat per fortes tempestes i pluges des de dissabte. El desbordament del riu Roine i els seus afluents va obligar a evacuar centenars de persones entre Briga i Sion, la capital cantonal. La situació va obligar també a interrompre el transport ferroviari en algunes zones de Valais, així com el trànsit a l’autopista A9, a la mateixa zona on s’han ordenat les evacuacions.

Al nord d’Itàlia, al Piemont i a la Vall d’Aosta, també es van registrar forts aiguats durant el cap de setmana, però, de moment, les autoritats no han informat de cap víctima. Els bombers del Piemont, segons informen les autoritats locals, van indicar diumenge que havien efectuat 80 intervencions. A la Vall d’Aosta, una esllavissada de terres van bloquejar una carretera i el desbordament d’un torrent va causar danys importants al centre de la ciutat, on diversos comerços van quedar inundats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.