Successos

Una vident, detinguda per estafar 178.000 euros a una dona discapacitada

Els Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada a Torrelles de Foix (Alt Penedès) una falsa vident acusada d’haver estafat un mínim de 178.000 euros a una dona amb discapacitat aprofitant-se que tenia depressió i vivia sola.

La investigació va començar el mes de març arran de la denúncia d’una dona de la comarca del Berguedà que vivia sola, encara que comptava amb un acompanyament per part d’una educadora social. Els fets denunciats es remunten a l’any 2015, quan la víctima passava per una depressió i va anar a veure una vident que li havien suggerit.

Al llarg dels mesos següents, la vident, que ara té 61 anys, va demanar diferents quantitats de diners a la dona per comprar material per fer diversos rituals que suposadament solucionarien els seus problemes. Un dels cops li va cobrar 4.000 euros per llogar una sala i comprar diversos objectes per fer-hi un ritual. Amb el temps, les visites a l’endevina es van incrementar per la pressió de perdre la feina que havien fet fins llavors i cada vegada li demanava més diners, cosa que li va provocar importants problemes econòmics.

Els fets es van allargar fins al 2023, quan la víctima va explicar la situació a l’educadora i aquesta la va alertar que possiblement estava sent víctima d’una estafa. Després de diverses gestions, els investigadors van determinar que la vident va estafar 178.000 euros a la víctima, encara que la xifra real podria pujar fins als 300.000. La detinguda passarà les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga (Berguedà).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia