Successos

La Policia Local salva la vida d’una dona atrapada sota el seu cotxe

La ràpida intervenció de la Policia Local de Blanes, la coordinació entre els agents i el caporal, i l’ajuda de diversos ciutadans van fer possible salvar la vida d’una dona havia patit un accident amb el seu propi vehicle. Els fets van tenir lloc el passat dinou de juny, a quarts de set de la tarda. La Policia Local de Blanes va rebre la trucada d’un ciutadà del municipi informant que una veïna seva havia quedat atrapada sota del seu propi vehicle i no podien treure-la de sobre. Immediatament, van adreçar-se al lloc totes les patrulles disponibles, mentre també s’activaven efectius del SEM i dels Bombers de la Generalitat.

Quan van arribar, pocs minuts més tard, les patrulles van comprovar que la dona es trobava sota el vehicle en estat inconscient, a causa de la manca d’oxigen per la pressió del pes del seu cotxe. Ningú no va poder dir-los quan temps portava en aquella situació, per això calia actuar ràpidament per salvar-li la vida. Les patrulles actuants, conjuntament amb diversos veïns, van aconseguir aixecar el vehicle a pols perquè els agents poguessin retirar la víctima de sota el vehicle.

Tot seguit, els agents de la Policia Local van iniciar les maniobres de reanimació, incloent la utilització del DEA, el Desfibril·lador Extern Automàtic que duien al cotxe patrulla, fins que la dona va recobrar la consciència. Havien passat tot just 12 minuts d’ençà que havia començat l’operatiu, quan es van afegir a l’atenció dues ambulàncies del SEM que es van fer càrrec d’assistir la dona i, posteriorment, traslladar-la a un centre sanitari per continuar l’atenció.

També va incorporar-se a l’operatiu un camió dels Bombers de la Generalitat, i finalment l’actuació es va donar per acabada tot just mitja hora més tard que havia començat, quan es va traslladar la víctima a l’Hospital Josep Trueta de Girona. En aquest darrer sentit, el metge que va concloure l’atenció va felicitar els agents i caporal per la seva ràpida i acurada intervenció ja que, tal com els va explicar, si arriben a trigar uns segons més en treure la dona de sota el vehicle, probablement hagués perdut la vida. Aquesta operació, completada amb les maniobres de reanimació, van ser claus per un desenllaç satisfactori.

Recepció de l’alcalde als agents

Per agrair als agents i caporal de la Policia Local de Blanes la seva impecable actuació, l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, va rebre’ls al Despatx d’Alcaldia la tarda d’aquest passat dilluns. Ho van fer acompanyats de la dona a qui van atendre, la qual va assistir a la trobada amb el seu home, ex Policia Local de Blanes.

L’alcalde Jordi Hernández va destacar la professionalitat que, dia a dia, demostren els i les agents de la Policia Local de Blanes a través de les intervencions que fan a peu de carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia