Successos

El quadern negre

Tura Soler

El rastre d’Úrsula

Troben documents i pertinences de l’arqueòloga barcelona desapareguda al camí de l’illa de Tarifa i es fa un gran desplegament de recerca a la zona per terra, mar i aire

La recerca d’Úrsula Cortés Olivé, l’arqueòloga subaquàtica de Barcelona de 24 anys desapareguda des del dia 29 a Tarifa, s’està fent per terra, mar i aire, després que les seves pertinences fossin trobades a la platja Chica, al començament del camí que dona accés a l’illa de Tarifa (també coneguda com a illa de Las Palomas), on hi ha el centre d’interpretació, un far i antigues edificacions fortificades abandonades, situada davant de Tarifa, banyada per un costat pel mar Mediterrani i per l’altre, per l’oceà Atlàntic. El seu cotxe, un Skoda Felicia de color gris amb matrícula B-2695-UX, va ser trobat abans, ben aparcat, prop del camp de futbol, a uns 500 metres de la platja, que dona a la banda del Mediterrani, on es van trobar les seves coses. Aquesta és una zona on els corrents marítims són molt forts i perillosos, i des de l’1 de juny hi ha desaparegut el tripulant d’un vaixell que va caure accidentalment al mar a una milla de la costa i a qui, tot i que es va fer un ampli desplegament, no s’ha pogut trobar.

Salvament Marítim va emetre un comunicat ahir per informar que coordina un ampli desplegament de mitjans marítims i aeris per intentar trobar la noia desapareguda, que va ser vista per darrera vegada dissabte passat a la zona del port de Tarifa. Ahir es van activar els vaixells Salvamar Arcturus, Salvamar Gadir i Salvamar Denébola, i l’helicòpter Helimer 223 va estar fent passades aèries per l’entorn de l’illa de Tarifa, que també es va rastrejar per terra per si s’hi trobava cap rastre de la jove desapareguda, i es van fer immersions a la zona. Salvament Marítim també s’ha ocupat d’avisar els vaixells que transiten per la zona i s’ha posat en contacte amb els diferents centres de busseig perquè estiguin al cas que busquen a una persona desapareguda. Els pares de la noia, que s’han traslladat a Tarifa, i els amics i companys d’estudis d’Úrsula també han anat a la zona de l’illa de Tarifa per seguir els rastrejos i intentar ajudar en la recerca.

Úrsula Cortés Olivé era a Tarifa perquè estava fent un màster d’arqueologia subaquàtica i nàutica a través de la Universitat de Cadis (UCA), per completar la seva formació en conservació i restauració del patrimoni cultural. S’allotjava a l’hostal Tarik, del carrer València de la població, però dissabte a la nit no s’hi va presentar. Els responsables de l’hostal van considerar que les circumstàncies de l’absència de la seva hostatjada eren preocupants i van donar avís a la Policia Local de Tarifa, que va fer via a penjar a través de les xarxes socials un senyal d’alerta i una petició d’ajuda ciutadana per trobar la jove, que també apareix als cartells de recerca de l’associació Sosdesaparecidos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.