Successos

L’exgerent de l’oficina de turisme de l’Espluga, absolt d’agressió sexual

L’Audiència de Tarragona ha absolt l’exgerent de l’oficina de turisme de l’Espluga de Francolí en no considerar provat que fos autor d’un delicte continuat d’agressió sexual contra una treballadora. La sentència fa prevaldre la presumpció d’innocència en considerar “inversemblants” certs elements del relat de la testimoni principal, una dona cega, i trobar a faltar “elements de corroboració clars i contundents”.

Els fets jutjats se situen entre desembre del 2015 i juny del 2016. Fiscalia i acusació particular demanaven 15 anys de presó i 50.000 euros de responsabilitat civil. La presumpta víctima era una jove cega de 22 anys que va començar a treballar per primer cop a l’oficina de turisme de l’Espluga de Francolí en tasques administratives i d’atenció al públic. Temps després va confessar al seu entrenador-guia que l’exgerent li feia tocaments i la penetrava habitualment per via “vaginal, anal i bucal” quan estaven a la feina. L’entrenador va comunicar-ho als pares de la jove, els quals van denunciar-ho als Mossos.

Tot i això, segons la sentència no ha quedat acreditat que les agressions sexuals es portessin a terme. Sí que queda provat que la víctima va ser diagnosticada l’agost del 2016 d’una síndrome d’estrès posttraumàtic per patir crisis d’ansietat, alteracions del son i idees autolítiques. Des de llavors compta amb tractament terapèutic i farmacològic.

En la sentència també s’afirma que en una part del relat de la víctima hi ha una “debilitat incriminatòria rellevant, que impedeix fundar sobre aquest un pronunciament condemnatori”. La sala considera que la informació facilitada per la jove “no ha assolit nivells de consistència interna ni de corroboració externa suficients”. Segons el tribunal, no concorden les franges horàries en què, segons la víctima, tenien lloc les agressions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia