Successos

Cau un grup que oferia immigrants irregulars com a temporers

Quatre persones han estat detingudes per la Guàrdia Civil en una operació que ha fet caure un grup que oferia immigrants irregulars com a temporers per a la recollida de fruita a les terres de Ponent i la Franja. Els detinguts estan acusats de diversos delictes contra els drets dels treballadors, tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació laboral i pertinença a organització criminal.

Des del mes de maig passat i a partir d’una sèrie de denúncies, agents de la Comandància Osca van iniciar la investigació sobre dues empreses que oferien immigrants irregulars als agricultors locals d’Osca i Lleida sota la suposada empara legal d’empreses de treball temporal (ETT).

Els agents van esbrinar que components dels esglaons inferiors de l’organització criminal captaven en diferents punts del territori les seves víctimes, preferentment de nacionalitat senegalesa i pakistanesa, aprofitant la precarietat, vulnerabilitat i estada irregular en la que es trobaven, oferint-los ofertes de treball en diferents campanyes de recollida de fruita a Espanya.

Els líders de l’organització tenien una sèrie d’immobles a Castellonroi (Llitera) i Bellvís (Pla d’Urgell) on allotjaven en condicions infrahumanes i risc per a la seva vida els immigrants irregulars.

A més de desarticular l’organització criminal detenint els dos caps i dos treballadors, l’actuació policial ha permès donar protecció a les 45 víctimes, que han estat ateses pels serveis socials i organitzacions del tercer sector.

Els detinguts han estat remesos al jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Montsó (Cinca Mitjà), que ha decretat presó provisional per als quatre detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia