Successos

Nou detinguts per destrossar habitatges vinculats amb l’autor del crim de Font de la Pólvora

Els Mossos d’Esquadra han detingut nou persones de l’entorn de les víctimes del crim de Font de la Pólvora de Girona, per destrossar diversos habitatges vinculats amb el presumpte autor dels fets. Segons informa el cos, les detencions es van realitzar entre el dia 26 de juliol i l’1 d’agost. Tots els arrestats són homes d’entre 34 i 55 anys i hauran de respondre per un delicte de danys, un altre de desordres públics i per entrada en domicili aliè. A més, a dos d’ells també se’ls ha detingut per atemptat contra els agents de l’autoritat, ja que són els presumptes responsables d’haver agredit agents dels Mossos quan intentaven entrar per la força al servei d’Urgències de l’hospital Josep Trueta, el dia de la revetlla de Sant Joan, després del tiroteig.

Aquella mateixa nit després dels crims, unes 150 persones que eren familiars, amics i veïns de les víctimes que estaven sent ateses en el servei d’urgències, van irrompre violentament dins de l’hospital trencant la línia policial. Van colpejar, empentar i agredir els agents que formaven un cordó per garantir la seguretat dels treballadors i usuaris del centre hospitalari. A causa d’aquesta agressió, van resultar ferits lleus dos agents. Per aquests fets es van detenir dues persones de 37 i 53 anys per un presumpte delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat.

L’endemà dels fets, un grup d’una cinquantena d’homes van dirigir-se al barri de Vila-Roja de Girona on tenia l’habitatge el presumpte autor del doble crim i van causar danys de consideració en dos cases.

El dia 28 de juny, quatre dies més tard, es van concentrar en el barri de Sant Joan a Figueres un centenar de persones, provinents molts d’ells del barri Font de la Pólvora i van causar danys importants a tres habitatges d’aquest barri.

En els dos casos, aquestes persones anaven armades amb pals, pics, martells, destrals, pales, aixades i bastons. Durant els fets, però, no va resultar ferida cap persona i es va obrir una investigació per identificar i detenir els autors d’aquests delictes. De fet, dos dels detinguts pels aldarulls al Trueta, van participar en aquests actes vandàlics als habitatges de Girona i Figueres.

Ara, els detinguts, que tenien antecedents, han passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

En paral·lel, la investigació per a la localització dels autors del crim de Font de la Pólvora continua oberta i es manté un dispositiu policial amb efectius d’ordre públic en aquest barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia