Successos

El quadern negre

Tura Soler

Malefici a un advocat

L’empresari del tarot que va morir a Palamós fent màgia negra decapitant gallines feia una maledicció a l’advocat que defensa treballadores seves que reclamen drets laborals

L’empresari del tarot de Sant Cugat José María Napal Rocco, que diumenge a la matinada va morir en una cala de Palamós fent un ritual de màgia negra, invocava els esperits del mal per portar desgràcia i mala sort a una persona concreta de la qual tenia la foto mentre anava decapitant les gallines per fer l’ofrena perquè el sortilegi tingués efecte. El destinatari del malefici era un advocat, Adrián Adrio Parra, que representa treballadors de l’empresa de Napal que mantenen un litigi laboral als tribunals amb l’empresari. Amb l’ofrena de les gallines decapitades l’empresari pretenia que tota la mala sort del món caigués sobre el lletrat rival perquè no guanyés mai més cap cas als jutjats.

Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat la investigació després d’interrogar les persones de l’entorn de Napal i d’inspeccionar l’escenari del ritual, on, a part de dues gallines mortes i sense cap i una altra encara viva, també hi van trobar la fotografia i el nom del destinatari del malefici. Adrián Adrio, que ahir va saber que era el destinatari del malefici i que Napal va morir fent-lo a través d’aquest diari, es va mostrar “força al·lucinat”, perquè, segons va dir, mai li havia passat una cosa així. Va trobar inaudit que Napal, que amb prou feines coneix, actués així, quan ell només exercia la seva funció com a representant de diverses telefonistes de l’empresa de Napal. Adrio va explicar que el litigi va començar amb una treballadora que acabava de ser mare que l’empresari volia acomiadar i que va recórrer als seus serveis. Van guanyar el litigi i la van haver de readmetre. Després altres treballadores es van afegir a la demanda per demanar drets laborals. “El meu més sentit condol als familiars, però no m’entra al cap que em volgués fer mal amb màgia”, va exclamar Adrio, que va recordar, però, que al final d’un judici Napal li va dir, a títol d’amenaça, que es quedés amb la seva cara.

José María Napal Rocco va sortir de nit de la seva casa de segona residència a la Costa Brava amb cotxe carregant tot els elements per anar a fer el seu embruixament vora el mar: les gallines dins d’una cistella per traginar mascotes, la fotografia del destinatari del malefici, unes petites neveres, espelmes... La dona i dues filles que sabien les seves intencions i les desaprovaven van seguir-lo i quan el van trobar (ja havia matat dues gallines) van recriminar-lo i van començar una discussió. Arran d’això, ell va anar cap a un racó apartat de la cala i quan elles van anar-li al darrere van veure que es desmaiava i feia convulsions. Van avisar ràpidament al 112 i quan van arribar els sanitaris del SEM van fer-li maniobres de reanimació però no van poder salvar-li la vida i l’home, que tenia alguna patologia i també algun trastorn de caire psicològic, va morir al mateix lloc dels fets. El cos va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal i se li va fer l’autòpsia. A priori es creu que la mort va ser per causes naturals però s’està en espera dels resultats de les proves de toxicologia per comprovar si per fer el seu ritual de màgia s’havia pres alguna substància que hagués pogut contribuir al fatal desenllaç.

José María Napal Rocco, espanyol d’origen uruguaià, gestionava diverses empreses del sector de la màgia i el tarot a Sant Cugat. Entre les quals, Orula Tarot, que tenia la seu social a la rambla del Celler, tot i que ara aquesta firma ja no consta activa. A banda d’anunciar-se com a líders del tarot telefònic a tot el món de parla hispana, els negocis de Napal oferien tota mena de serveis, com ara rituals per allunyar un ex indesitjable o d’altres per fer retornar una persona estimada. Aquest ritual, segons anunciaven, s’ha de fer amb una ceba partida i unes cullerades de mel. També oferien la quiromància i l’endevinament del futur a través del pòsit del cafè...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.