Successos

El quadern negre

Tura Soler

Perduts a l’Arièja

La zona on es va perdre Julie Michel, la noia que anava a Darnius, és l’escenari de moltes desaparicions, com la d’un senderista que va enviar un SOS fa deu dies i no el troben

Julie Michel, la noia francesa que feia una ruta cap a Darnius i que està desapareguda des del 19 de juliol del 2013, al port de Lers, on va aparèixer el seu cotxe, no és l’única persona que ha desaparegut a l’Arièja, aquesta zona muntanyosa d’Occitània que toca amb Andorra i amb els Pirineus lleidatà i cerdà.

El darrer desaparegut és Justin Doherty, un britànic de 67 anys que va sortir tot sol a fer senderisme dimarts de la setmana passada, 6 d’agost. Cap a les quatre de la tarda, Doherty va enviar un missatge als seus familiars demanant auxili dient que havia caigut i que no es podia moure. El seu fill va fer una crida a través de les xarxes socials i es van mobilitzar els equips d’emergència, que van fer batudes amb gossos, i també helicòpters per intentar situar el lloc de la caiguda i rescatar el senderista. El seu cotxe el van trobar al coll d’Escots, però el senderista no l’han trobat i ara els equips de rescat ja han suspès la recerca activa.

I des del d’octubre del 2019 està desapareguda la parella formada per Dominique Roussel, de 59 anys, i el seu company Rémi, de 66, que passaven uns dies de vacances a Ornolac e Ussat, i no se’n sap res des del dia 8 d’octubre. El seu cotxe el van trobar al camí del coll d’Ussat. Gendarmes, bombers, voluntaris... van fer batudes per tota la zona i no van trobar cap rastre de la parella. La família de Dominique Roussel ha muntat un lloc web Retrouvons Dominique Roussel per demanar ajuda ciutadana per trobar la dona, que és divorciada i té tres fills, i el seu company. La fiscalia de Foix manté oberta una investigació judicial per tal d’intentar aclarir la desaparició.

El 9 juliol de l’any passat, un home de 41 anys, Stéphane Moreno, va sortir a passejar els gossos pels camps de l’Arize i va desaparèixer. L’endemà un veí va trobar els gossos i el telèfon mòbil de Moreno i va donar el senyal d’alarma. Tot el poble es va mobilitzar per buscar el veí desaparegut, que va aparèixer mort dies després prop del riu.

El 20 de gener del 2021 va desaparèixer un veí de Tolosa que havia anat a fer esquí de fons. Els gendarmes van difondre la fotografia del desaparegut i les seves dades físiques però no van pas donar la seva identitat. El cos de l’esquiador va ser trobat el mes d’abril del mateix any al pic dels Trois Seigneurs a la zona on ja s’havia centrat la recerca perquè el seu cotxe el van trobar a prop, a l’aparcament del port de Lers, al mateix lloc on es va trobar el cotxe, un Renault 21 Nevada, de Julie Michel. També es van fer moltes batudes per buscar la Julie a la zona, però mai se n’ha trobat cap rastre, cosa que podria fer descartar que s’accidentés i obre les portes de la teoria que fos atacada o segrestada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.