Successos

Successos

Un excomissari de la Policía Nacional, presumpte autor dels dos feminicidis

Els fets s’han produït a Rubí i Castellbisbal

El comissari retirat hauria mort l'exdona i la dona i després s'ha suïcidat

Un comissari principal de la Policía Nacional jubilat hauria matat avui amb arma de foc la seva exparella al seu pis de Rubí  i la seva actual dona al seu domicili de Castellbisbal, on finalment s'ha suïcidat, en un cas que els Mossos d'Esquadra investiguen com a violència masclista. Segons han informat a EFE fonts properes al cas, la principal hipòtesi dels Mossos és que el policia jubilat ha matat amb arma de foc la seva exparella, d'uns 60 anys d'edat, a Rubí, i a la seva dona actual -d'una edat semblant- a Castellbisbal, i posteriorment s'ha suïcidat. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord de Barcelona dels Mossos s'ha fet càrrec de les indagacions per aclarir les circumstàncies dels dos assassinats, segons ha detallat la policia autonòmica en un comunicat. Els investigadors estan pendents de les proves de balística per determinar si l'autor del doble crim masclista ha utilitzat la mateixa arma de foc en tots els casos, segons les fonts. El primer avís l'ha rebut aquest matí el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb l'alerta que hi havia una dona ferida en un pis de Rubí. Quan els efectius mèdics han arribat al lloc, han trobat al domicili la dona ferida de gravetat, encara que no han pogut fer res per evitar la seva mort. Paral·lelament, la Policia Local de Castellbisbal ha rebut l'avís d'un familiar per acudir a un pis d'aquesta localitat, on han trobat la dona i el comissari principal jubilat també morts. El titular del jutjat d'instrucció número 6 de Rubí (Barcelona), en funcions de guàrdia, ha dirigit la comitiva judicial per procedir a l'aixecament dels tres cadàvers a Rubí i Castellbisbal, dues poblacions de la comarca barcelonina del Vallès Occidental situades a tot just vint minuts de distància amb cotxe. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), cap de les dues dones apareix al sistema com a víctima prèvia de violència masclista. L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha informat en un missatge a la xarxa social X que el consistori ha activat el protocol de feminicidi amb tres dies de dol i cinc minuts de silenci per condemnar els assassinats. Martínez s'ha declarat "consternada" pel succés i ha assegurat que es tracta d'"actes terribles i intolerables, per reflexionar com a societat". "Ja n'hi ha prou", ha recalcat. 

 Segons dades de la delegació del Govern contra la Violència de Gènere, sense comptar amb el cas de les dones de Rubí i Castellbisbal, la xifra de dones assassinades per violència masclista a Espanya puja a 29 aquest any i a 1.273 des del 2003. Les víctimes de la violència masclista i el seu entorn poden demanar ajuda en diferents recursos actius cada dia de la setmana i les 24 hores del dia: el telèfon 016, el correu electrònic [email protected] i el canal del WhatsApp al número 600 000 016. En una situació d'emergència es pot trucar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, si no és possible fer aquesta trucada, en cas de perill també hi ha l'opció d'activar l'aplicació ALERTCOPS, que envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia