Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: última compra

El dia del crim Marc i Paula van anar a comprar a la botiga Can Fanera de la Cellera de Ter abans d’anar a La Caixa i de pujar cap al pantà, on els van matar

Marc Hernández i Paula Mas, la parella que va ser assassinada al pantà de Susqueda el 24 d’agost del 2017, van anar a comprar a la carnisseria i supermercat Can Fanera de la Cellera de Ter minuts abans que entressin a l’oficina de La Caixa, on en Marc va fer un reintegrament de quaranta euros del seu compte i la Paula va ingressar setanta euros al seu.

Set anys després del doble crim, els responsables de Can Fanera recorden perfectament que la parella va anar a comprar a la seva botiga. A part de recordar haver-los vist a la botiga al passadís dels queviures envasats i refrigerats, tenen clar que eren ells perquè quan se’ls buscava com a desapareguts es va difondre la seva fotografia a l’entrada de La Caixa, i ells van repassar les imatges de les càmeres de seguretat de l’establiment i van poder comprovar que eren les mateixes persones. Ara lamenten, però, que quan les van voler arxivar per guardar-les per si els les anaven a demanar per a la investigació, van descobrir que ja s’havien esborrat per anar gravant altres imatges posteriors. En cap moment, però, els Mossos van anar-los a preguntar, tot i que Marc i Paula van ser desapareguts 32 dies.

El recorregut de Google del telèfon de Marc sí que situa la parella a les coordenades que es corresponen amb l’adreça de Can Fanera, a la plaça de la Vila de la Cellera. Marc i Paula van arribar amb el seu Opel Zafira a les 01.32 de la matinada al pàrquing del davant de La Parada, on van passar la nit dins del cotxe. A les 09.35 h, les càmeres de l’empresa Aigües del Ter Llobregat del Pasteral capten l’Opel Zafira que surt del pàrquing i va cap a la Cellera per la GI-63. Es tarden 4 minuts a arribar a l’aparcament públic, a un minut a peu de Can Fanera, on van fer la compra amb rapidesa, perquè a les 09.43 h les càmeres de La Caixa ja els capten que entren al caixer, on també estan només un parell de minuts. A partir d’aquest moment (segons les dades de Google obtingudes pel telèfon d’en Marc) van a buscar el cotxe a l’aparcament i emprenen el camí cap al pantà. A les 10.04 h passen per davant de La Parada, a les 10.13 h passen per davant del trencant del Mas Terrats, a les 10.16 h passen davant del centre de rehabilitació Sant Miquel Maifré i a les 10.18 h enfilen el tram final abans d’arribar a la presa, coincidint amb l’hora que la càmera de les oficines, des de l’altre costat de la presa, va captar aquell punt en moviment identificat com el Zafira. I a les 10.20 h arriben a la presa. A les 10.24 h el telèfon de Marc passa per l’antiga pedrera en direcció a la font del Borni. A les 10.27 h, l’hora que el telèfon de Paula va enviar el darrer missatge a la seva mare per dir que passava el dia a fora, Google situa el telèfon de Marc, i en conseqüència el Zafira, arran de la pista, a l’entrada d’aquell petit viarany que porta fins al lloc on aparcava el cotxe Bartomeu Soler. A les 10.45 h el telèfon és a l’aparcament i a les 11.40 torna a ser a l’entrada del camí. No hi ha més ubicacions. A l’hora dels trets, entre les 11.20 h i les 11.26 h, era, doncs, al punt on hi havia el cotxe de Bartomeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia