Successos

El quadern negre

Tura Soler

Un altre crim impune

Coincidint amb l’assassinat de la parella del Maresme a Susqueda, a Arenys es va trobar morta apunyalada una dona dins d’un cotxe i els culpables no s’han trobat mai

Es més fàcil recordar l’aniversari (el dia 24 va fer set anys) de l’assassinat impune de Marc Hernández i Paula Mas al pantà de Susqueda, però dos dies després, el 26 d’agost, el mateix dia que es va trobar a Caldetes el cotxe del noi, veí d’Arenys de Munt, llavors desaparegut, a l’estació d’Arenys de Mar, dins d’un cotxe abandonat, es va trobar el cadàver cosit a punyalades de Montse Piera Sánchez. Un cas que no ha tingut ressò social com el de Susqueda però que set anys després també continua impune.

La nit del divendres 25 d’agost del 2017 al dissabte 26, Montse Piera es va instal·lar en un dels vehicles abandonats de l’estació d’Arenys de Mar que sovint servien de refugi per a gent sense sostre o transeünts. Un escenari on ja s’havia trobat un altre cadàver, el d’un home que presumiblement va morir d’una sobredosi. Però Montse Piera no era usuària habitual d’aquests vehicles. Ella convivia amb el seu company, en Sebas, usuari dels serveis socials que vivia en un pis cedit per la confraria de pescadors de Sant Elm. Per uns conflictes generats al bloc de la confraria, la parella es va veure temporalment expulsada de l’habitatge i aquella nit, a més a més, la dona no va poder comptar amb la companyia i protecció d’en Sebas, perquè, casualitats de la vida, l’home va haver de dormir als calabossos. S’havia vist implicat en una trifulga a la zona de la riera d’Arenys i se li atribuïa haver agredit una agent de la policia local. Aquella nit, Montse Piera es va instal·lar dins d’un dels vehicles habitatge de l’estació, el que tenia autoassignat un home anomenat Antonio, que aquella nit va estar moltes hores a la sorra de la platja, no gaire lluny de l’estació. Quan Antonio va tornar al seu cotxe es va trobar Montse Piera morta. Havia rebut moltes punyalades. Un atac que denotava ràbia o bogeria. Antonio va donar el crit d’alerta i, després que es descartés que el seu company sentimental fos el culpable per raons òbvies, ja que estava sota custòdia policial i privat de llibertat, els Mossos van dirigir les seves sospites cap a Antonio, que va ser privat de llibertat i interrogat durant hores, però finalment va quedar en llibertat en no trobar cap evidència que el vinculés amb l’assassinat.

Els Mossos sospiten que el mòbil del crim va ser relacionat amb algun afer de drogues i que van atacar Piera pensant que amagava alguna dosi al seu cos i per això li van arrencar la roba. Els Mossos van repassar les imatges de les càmeres de seguretat de la zona i van poder veure que a l’hora que es calcula que va ser el crim es veien tres homes que travessaven la carretera i després es dispersaven. Però les imatges no eren prou nítides per identificar els individus i el cas ha quedat sense resoldre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia