Successos

El quadern negre

Tura Soler

Aparegut a 36 km

Bieito Gómez, l’home de Barcelona desaparegut des del 19 d’agost als Pirineus francesos, ha aparegut viu fent autoestop a uns 36 km d’on hi havia el seu cotxe accidentat

Trobat viu Bieito Goméz Fernández, l’home de 36 anys domiciliat a Barcelona de qui no es tenien notícies des del 19 d’agost. Els gendarmes i la Guàrdia Civil van iniciar un recerca als dos costats dels Pirineus a partir del 25 d’agost, quan es va denunciar la desaparició a Jaca i quan el seu cotxe va ser trobat accidentat al coll de Somport. Dimarts passat, set dies després de la desaparició, un conductor se’l va trobar a les vuit del matí arran de la carretera a Sarrança, a 36 km aproximadament del lloc on s’havia trobat el seu cotxe. Bieito va fer senyal d’estop quan va veure passar un cotxe i el conductor es va aturar a recollir-lo. L’home el va reconèixer perquè havia vist la seva fotografia als cartells de recerca de la gendarmeria francesa, el va recollir i el va dur fins a la gendarmeria de Bedós. Segons publica France Bleu, Bieito no tenia ferides visibles però estava molt afeblit, desorientat i s’expressava de forma incoherent. Els gendarmes el van traslladar fins a l’hospital d’Auloron, on va quedar ingressat. Els gendarmes, que han obert una investigació, esperen que els metges diguin que està en condicions de declarar per poder interrogar-lo i mirar d’aclarir què li va passar i on va estar durant els set dies desaparegut, i què va passar amb el seu cotxe, trobat accidentat.

I també ha estat trobat amb vida el senderista que buscaven els bombers a la zona del Ripollès després que dimarts el seu pare alertés que havia sortit a fer una ruta que havia d’acabar dilluns i que havia perdut el contacte amb ell. El pare l’havia acompanyat en cotxe fins a Tregurà dissabte, el noi tenia la intenció de fer ruta per la zona del Balandrau i van quedar que dilluns el tornaria a recollir. El senderista, ni va aparèixer al punt de trobada ni va contactar amb el pare, que va alertar emergències. La recerca es va iniciar dimarts amb helicòpters, però finalment es va desactivar dimecres, quan el pare va poder establir contacte amb el senderista, que era al costat francès però sa i estalvi.

Pitjor va acabar la recerca del viatger d’una autocaravana que la família va denunciar que s’havia perdut en una ruta entre el Ripollès i el Vallespir, passant per coll d’Ares, la Presta, Prats de Molló... es va perdre entre el Ripollès i el Vallespir. La filla va fer una crida a través de les xarxes per dir que Gilles Briere, de 76 anys, havia marxat sol amb l’autocaravana i que des del 9 d’agost li havien perdut la pista. Ho van denunciar a la gendarmeria i la filla va rastrejar des del Barcarès fins a la Costa Brava buscant-lo. Fa uns dies ja van tancar l’alerta, després que anunciessin que l’home havia estat trobat mort dins de l’autocaravana, segons els indicis per causes naturals. I també trist final en el cas d’un veí de Formigueres que havia desaparegut el dia 26 als Angles. La recerca va acabar amb la troballa del cadàver del noi estimbat prop d’un pàrquing, segons publicava dimecres L’Indépendant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia