Successos

El quadern negre

Tura Soler

Així seria la Caroline!

Difonen un retrat, fet pels Mossos amb tecnologia informàtica, de com seria ara Caroline del Valle, la noia desapareguda a Sabadell quan tenia 14 anys

Els Mossos acaben d’entregar a la mare de Caroline del Valle les imatges de com seria avui en dia, amb 24 anys, la noia que va desaparèixer el 2015, quan només tenia 14 anys, a la Zona Hermètica de Sabadell. Feia mesos que Isabel Movilla, la mare de la Caroline, havia demanat als Mossos que li fessin amb mitjans tecnològics una imatge de progressió d’edat del rostre de la noia desapareguda per poder-la difondre i demanar ajuda ciutadana. Isabel Movilla mai ha perdut l’esperança que la seva filla pugui ser viva i trobava contradictori que, transcorreguts nou anys després de la desaparició, els cartells de recerca mostressin una adolescent quan ara la Caroline, si continua amb vida, és una dona adulta de 24 anys. Isabel Movilla explica que, quan els Mossos finalment li van entregar les fotos, veure la imatge de la seva filla passats gairebé deu anys li va ser un xoc i lamenta que en aquest moment no tingués cap suport psicològic.

Isabel Movilla ja ha començat a fer difusió de la imatge de la Caroline adulta a través de les xarxes socials i confia que també podrà difondre la nova imatge a través de les associacions de desapareguts que li donen suport, com ara SOS Desaparecidos i QSD. En principi, no compta que els Mossos la utilitzin per compartir-la amb interès policial, ja que, des de fa molt de temps, els Mossos investiguen el cas com un homicidi amb ocultació de cadàver. I una de les darreres gestions que van fer va ser fer moviments de terra amb una excavadora en una finca extensa i desurbanitzada situada als límits entre els termes municipals de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. L’espai excavat, encara dintre del terme de Sabadell, està delimitat per la rambla Ibèria i el carrer Croàcia, a mig quilòmetre de la Zona Hermètica, on es va perdre la pista de la Caroline. El 2016 els Mossos ja van fer un rastreig a la zona del Castell de Can Feu, un xic més allunyat, i a l’altre costat de les vies del tren. Però no ha aparegut cap rastre de la noia enlloc.

Per la seva part, el detectiu que representa la mare de la Caroline, Carlos García Barrett, ha presentat un informe sobre l’estudi de geolocalització del telèfon de la Caroline, que va detectar uns moviments del telèfon que indicarien, per la rapidesa de connectar-se d’una antena a l’altra, que el telèfon (la Caroline també?) anava dins d’un cotxe en circulació. L’estudi, fet pel perit Jorge Coronado, situa el telèfon movent-se per un carrer i en direcció a la sortida de Sabadell, per l’autopista del Vallès. L’informe alimenta la tesi que algú s’hagués endut la Caroline en cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia