Punt divers

Troben la part baixa d'un altar romànic a l'església de Salardú

ALT PIRINEU I ARAN

En la primera fase de les obres del nou projecte expositiu del Crist de Salardú, s'han trobat tres basaments romànics de l'antic altar de l'església de Sant Andreu de Salardú (Val d'Aran) i un petit paquet de relíquies embolicades amb teixit. En treure l'altar i les fustes de l'absis principal del temple, ha aparegut el paviment originari amb els tres basaments. També s'han trobat dos dels pilars en les quals s'empararia la taula central. En una cavitat del pilar central, s'han trobat relíquies, l'origen de les quals és desconegut. Les troballes datarien de finals del segle XII o començaments del XIII, segons els serveis tècnics de Patrimoni del Conselh Generau d'Aran.

Les troballes han obligat a paralitzar les obres de forma provisional i modificar el projecte per mirar d'integrar-les. Aquesta primera fase que s'ha hagut de paralitzar consistia en el sanejament i la preparació elèctrica de l'absis principal per acollir la creu i el Crist del segle XII, una de les peces més importants dins de la imatgeria romànica d'Aran. L'actuació per la millora del sistema de presentació i conservació de la talla inclou els treballs de consolidació dels altars i execució del projecte museografic (segona fase) amb un pressupost inicial de 75.000 euros, de les quals la Fundació Jesús Serra n'aporta 30.000 i la resta del finançament va càrrec del Conselh Generau d'Aran, l'Ajuntament de Naut Aran i el Bisbat d'Urgell, aportant-hi 15.000 euros cada entitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.