Punt divers

El primer Congrés de la Federació de l'Alt Pirineu d'Esquerra Republicana presidit per Sanmartí aplega uns 20 militants

ALT PIRINEU I ARAN

El Congrés de la Federació Territorial de l'Alt Pirineu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), celebrat aquest cap de setmana, va aplegar només una vintena de militants, poc més que els membres que conformen l'actual organització territorial del partit en aquesta àrea. La Federació de l'Alt Pirineu abraça les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya, l'Alt Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran. La xifra de militants en aquesta zona és de 263 militants, segons publica la revista Esquerra Nacional, número 99, de juny del 2008.

La presidenta d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Federació Territorial de l'Alt Pirineu, Judith Sanmartí, actual segona tinent d'alcalde a l'Ajuntament d'Alp, ha justificat aquest dimecres la baixa presència de militants en el congrés territorial pel fet que aquest estigués convocat a la localitat de Vilaller (Alta Ribagorça). L'acte es va celebrar aquest dissabte. Ha estat el primer congrés organitzat per la nova presidenta de la Federació.A l'ordre del dia del congrés hi havia aspectes destacats com el nomenament dels candidats per a les properes llistes electorals europees i la ratificació de la permanent de la federació, sorgida en el darrer congrés. Amb tot, però, la participació de militants va estar per sota del 10% de la militància, amb la presència d'una vintena de militants. L'executiva permanent de la Federació està integrada per 12 persones.Sanmartí ha explicat que el gruix important dels militants es troben a la Cerdanya i l'Alt Urgell i que el fet de celebrar el congrés a Vilaller (Alta Ribagorça) podria haver estat el motiu d'aquesta situació. Sanmartí ha indicat que el seu compromís electoral va ser traslladar els congressos del partit en el territori, i que en aquesta ocasió 'tocava' l'Alta Ribagorça.No hi ha hagut possibilitat de fer altres preguntes ja que la presidenta territorial ha insistit en tenir l'acta del congrés a les mans per continuar amb l'entrevista telefònica. Després, malgrat que s'hi havia compromès, no ha estat possible localitzar la màxima responsable del partit independentista al Pirineu. La versió de Sanmartí és, però, que en el congrés hi havia participat més militants, sense concretar la xifra.Abans de fer-se fonedissa, Sanmartí havia destacat en declaracions a l'ACN, que el congrés va ser molt plàcid, 'sense conflictes' i que els candidats elegits per a les eleccions europees de la zona del Pirineu han estat Francesc Roura i Olga Soler, de Ger (Cerdanya) i la Guingueta d'Àneu (Alta Ribagorça), respectivament. Ambdós són membres de la permanent de la Federació pirinenca.L'anterior congrés convocat a la Seu d'Urgell, el mes d'octubre, i en el qual es va votar la nova organització territorial del partit, va reunir més de 150 militants. Sanmartí va sortir elegida nova presidenta en aconseguir 82 vots. Xavier Porta (alcalde de Bellver de Cerdanya), va obtenir 60 vots. Tres vots van ser en blanc. Destacats càrrecs d'ERC en el Pirineu, consultats per l'ACN, no han volgut fer declaracions ni valoracions, aquest dimecres, de la convocatòria d'aquest últim congrés de la Federació Territorial de l'Alt Pirineu d'ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.