Punt divers

Es constitueix el consorci urbanístic per desenvolupar l'ARE de l'Eixample Estació de Perafort

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) i l'Ajuntament de Perafort (Tarragonès) han constituït un consorci urbanístic per promoure l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) de l'Eixample Estació. El nou barri tindrà una superfície total de 19,24 hectàrees i una capacitat per construir 962 habitatges, 484 dels quals seran amb diferents règims protegits. El nou sector destinarà el 78% a espais públics, equipaments i vialitat, i el 22% restant a usos residencials i comercials. L'ARE s'ubicarà al nord-est del terme municipal, a prop del nucli de població, la línia de ferrocarril i la carretera TV-2236, i estarà situada a l'oest de l'estació del TGV del Camp de Tarragona.

L'ordenació que es proposa al sector de l'Eixample Estació s'estructura en peces paral·leles al nucli antic que convergeixen, a la part central de l'àmbit, en un passeig que fa de lligam entre el nou barri i el nucli urbà existent. Aquest passeig és una continuació del carrer del Dr. Vallespinosa i segueix el traçat d'un camí existent. El nou vial desemboca en la plaça urbana que ha d'esdevenir el centre del nou barri. L'activitat comercial i els equipaments principals se situen al voltant del passeig i la plaça. A més, el planejament té en compte la protecció de la zona del Comellar com a sistema fluvial per garantir la permanència dels boscos que cobreixen la façana est dels darrers estreps de la Costa del Castell. Aquests espais verds són importants tant pel seu valor paisatgístic com a façana del municipi, com des del punt de vista mediambiental, pel seu paper com a connectors biològics entre el riu Francolí i el Camp de Tarragona. El consorci urbanístic opera com a administració actuant per dur a terme el desenvolupament i execució del nou sector i està integrat al 50% per l'Incasòl i l'Ajuntament de Perafort, que es distribueixen les responsabilitats a parts iguals. Les funcions del consorci són coordinar l'actuació dels ens consorciats; redactar i executar els instruments de planejament i els projectes d'urbanització i d'infraestructures necessaris per al desenvolupament de l'actuació; establir els criteris i els mecanismes de finançament, i totes aquelles funcions pròpies de la seva condició d'administració actuant del sector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.