Punt divers

Horta de Sant Joan intenta tornar a la normalitat després de la nevada

Els veïns d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) i els operaris de l'Ajuntament continuen treballant per netejar la neu dels carrers i les entrades a les cases cinc dies després que comencés la darrera nevada. Aquest dilluns al matí s'ha pogut obrir la carretera que connecta el municipi amb Bot (Terra Alta) i Gandesa, i ara la major preocupació dels veïns és el gel que ha aparegut després de la neu i que es manté amb les baixes temperatures. Alguns bars de la població no han pogut obrir portes per la manca de subministraments i el transport escolar continua suspès, tot i que l'Ajuntament preveu que es pugui restablir dimarts. Horta de Sant Joan és un dels municipis ebrencs més afectats per la neu.

Tot i que els carrers del municipi estan nets perquè els vehicles puguin circular, els gruixos de neu acumulats han superat els 60 centímetres. Alguns veïns, com Salvador Miralles, han destacat la gran quantitat de neu acumulada durant el temporal. 'Tinc 59 anys i mai havia vist una nevada com aquesta', ha dit, i ha afegit que el vent ha fet que la neu es desplacés, de manera que en algunes zones hi ha gruixos de neu de més d'un metre. 'N'he trobat un de tres metres', ha ressaltat.En canvi, altres veïns han explicat que Horta de Sant Joan 'ja està acostumat a que nevi'. Un altre veí, Javier Carbó, ha manifestat que la neu 'no molesta qui no s'ha de moure del poble, però sí afecta la gent que té granges i ha de sortir'.Alguns nens han aprofitat el dia sense escola per jugar amb la neu, envoltats per unes serres de Pàndols i de Cavalls ben emblanquinades. A més, els pagesos d'Horta de Sant Joan han expressat la seva satisfacció per la nevada, ja que la neu és positiva per als conreus de la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.