Successos

Les lectures en veu alta i el ioga envaeïxen l'acampada

Uns pallassos espontanis han amenitzat el matí

Avui, dia de reflexió per les eleccions municipals, no es parla de política

La Plaça de Catalunya de Barcelona viu avui una barreja de música, reflexió intel·lectual -com la lectura d'una de les obres que ha inspirat la protesta, Indigneu-vos del francès Stéphane Hassel- i un reguitzell d'actes lúdics, com tallers d'estiraments musculars i de ioga.

Mentre que una desena de pallassos espontanis amenitzaven la jornada, s'han organitzat espais amb noms de diferents colors perquè mentre es desenvolupen les comissions, els acampats i els curiosos que acudeixen a la plaça puguin deliberar en els 'speakers corners' sobre qüestions com el cooperativisme.

La música acompanya també als centenars de ciutadans que s'han acostat a la plaça per a donar suport l'acampada.

“S'està provocant un efecte crida. La gent s'està animant perquè ens estan prohibint manifestar-nos”, ha assegurat Francisco Garrobo, portaveu de la comissió de comunicació, després de les decisions preses per la Junta Electoral Central i el suprem.

Garrobo ha indicat que respectaran escrupolosament que aquest dissabte és jornada de reflexió: “No volem parlar de política. Avui toca fer-ho d'altres temes, com economia”.

“No aguantava més, vinc a estudiar aquí. Avui reflexiono però en blanc”, resa el cartell de Lluís Vidal, un estudiant de 24 anys d'Enginyeria de Camins que ha vingut a totes les cassolades i té previst quedar-se tot el dia.

L'organització ha instal·lat ja un escenari i un sistema de megafonia per a avisar de les activitats que s'estan portant a terme.

L'ocasió ha estat aprofitada per altres grups que pretenen donar a conèixer les seves reivindicacions com la custòdia compartida o el malestar d'algunes estàtues humanes de La Rambla que no han passat les proves de l'Ajuntament per a treballar a la via pública.

Actors i directors teatrals han anat a la plaça, on nens com adults ja jubilats han pogut expressar les seves idees.

A les sis de la tarda d'aquest dissabte, està programada l'assemblea general, on totes les comissions s'uniran per a determinar com evoluciona l'acampada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.