Successos

tribunals

Un any de presó per als dos empresaris de Cassà jutjats per la mort d'un empleat

La víctima va caure en un bullidor de suro i es va fer cremades al 56% del cos

No havia rebut formació teòrica ni pràctica dels perills de l'ús del perol

El jutjat penal número 2 de Girona ha condemnat a un any de presó Miquel Font Bellot, l'administrador únic de l'empresa Aglowurmia de Cassà de la Selva, i Juan Jiménez Llamas, l'encarregat de la companyia, on el 8 d'agost del 2007 un empleat va caure dins d'un bullidor de suro i va morir cinc dies després a conseqüència de les cremades que es va fer al 56% del cos. La víctima, Francisco Sánchez Navarrete, de 53 anys, va ser contractat a la fàbrica el març de 1996. Des de llavors tenia la categoria d'operari i la seva tasca consistia a “triar peces de rusques i trossos de suro” a la planta que la indústria té sota la denominació de Bravo Cork a l'avinguda Països Catalans de Riudellots de la Selva. Uns mesos abans del sinistre, l'empresa Aglowurmia havia llogat aquest segon local, hi havia destinat Sánchez i li havia assignat de manera exclusiva que es fes càrrec de bullir el suro: una feina que es duia a terme en un dipòsit d'obra on hi havia un perol a l'interior. Quan l'aigua estava calenta, hi havia d'introduir els fardells i deixar-los-hi 45 minuts.

El dia dels fets, la víctima va veure que al perol hi havia trossos de suro que dificultaven la seva feina. Va intentar treure'ls, va perdre l'estabilitat i va caure a dins del perol. L'aigua estava a una temperatura molt elevada i va cobrir fins a la cintura la víctima, que va poder sortir pel seu propi peu i es va adreçar a la nau de Riudellots. Allí va ser auxiliat per un company que el va traslladar a l'hospital Trueta de Girona. Com que les ferides que presentava eren molt greus, va ser derivat a la Vall d'Hebron de Barcelona, on va morir el 13 d'agost en patir una insuficiència respiratòria.

Segons es considera provat, els acusats no van facilitar a Sánchez una “formació teòrica ni pràctica específica dels riscos del seu nou lloc de treball, no el van informar del procés de neteja del bullidor ni tampoc havien avaluat els perills que el perol podia comportar per a la seguretat i la salut de la plantilla”. Per aquests fets, han estat condemnats per un delicte contra els drets dels treballadors i per un homicidi per imprudència greu amb resultat de mort. I, en matèria de responsabilitat civil, han d'indemnitzar amb 90.000 euros cadascun dels dos fills de la víctima.

LA DATA

08.08.07
Va tenir lloc el sinistre
. Els acusats s'enfrontaven a 1 any i 3 mesos de presó i al pagament de 230.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.