Successos

successos

Un submarinista alemany mor al cap de Creus

És el quart que s'ofega a les comarques gironines en poc més d'un mes

Un home de 70 anys de nacionalitat alemanya va morir ahir a la tarda mentre bussejava en aigües del cap de Creus. Els fets van tenir lloc a dos quarts de tres de la tarda després que un grup de bussejadors va tenir problemes a l'altura de l'antic Club Mediterranée i va donar l'avís als serveis d'emergència. Salvament Marítim va enviar una embarcació a la zona per rescatar l'home, però ja era mort. El grup, format per familiars i amics de la víctima, de nacionalitat alemanya i resident al Port de la Selva, es dirigia a aquest municipi però van tenir problemes en aquest punt. Salvament va traslladar el cos de la víctima al port, i allí es va fer l'aixecament del cadàver.

Quart cas en un mes i mig

Amb el cas d'ahir, ja són quatre els submarinistes morts en poc més d'un mes a la costa gironina. L'11 d'abril, dos submarinistes van morir el mateix dia mentre practicaven el busseig mar endins. La primera víctima va ser un francès de 60 anys que va anar a fer immersió al nord del cap de Creus, a la zona coneguda amb el nom dels Tres Frares. En veure que es trobava malament, els companys van avisar els serveis d'emergència, que no van poder fer res per salvar-lo. L'altre incident es va produir davant de la costa de Palamós i la víctima va ser Jordi Mateo Rubio, de 41 anys, un instructor de submarinisme especialista en el busseig amb equip tancat. Els companys de Mateo van comunicar a l'embarcació de Salvament Marítim que es trobava molt malament, però el submarinista va morir abans que hi arribessin.

Quinze dies més tard, el 26 d'abril, un veí de Girona de 54 anys, José Antonio Gargallo Puigfel, va morir mentre feia submarinisme a la zona del port Marina. Els fets van tenir lloc al voltant de les dotze del migdia, quan un grup de quatre submarinistes, entre els quals un germà de la víctima, feien immersió a uns 300 metres de la costa, a la zona de la cala del Morro del Vedell, on hi havia molt mala mar. De fet, els centres de submarinisme de la zona havien suspès les immersions pel mal temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.