Successos

homicidis

L'esquarterador de Sant Pere Pescador va deixar agonitzar la víctima durant hores

L'autòpsia de la noia belga revela que les ferides no havien de ser mortals si l'haguessin atès els metges i que la va apunyalar més després de morta

El jutjat número 7 de Figueres ha rebut l'informe definitiu de l'autòpsia de Sabrina Twerbouss-Twedy, la dona belga trobada esquarterada a Sant Pere Pescador el setembre del 2010 pel seu company, Daniel Imandt. L'informe revela que la víctima va patir una agonia que va durar com a mínim tres hores, que és el temps que els forenses calculen que va passar des que la noia va rebre les primeres ganivetades a la cara fins que va morir. Els forenses van descobrir que la mort no es va produir de manera immediata perquè algunes de les ferides, les primeres, ja havien començat un procés de cicatrització quan va rebre les últimes ganivetades.

Una altra conclusió a la qual arriben els forenses és que cap de les moltes ferides de què va ser objecte era mortal de necessitat, però li van provocar un xoc hipovolèmic, que va ser la causa de la mort, i afegeixen que “l'assistència mèdica immediata hauria pogut evitar la mort” de Sabrina.

L'exhaustiva anàlisi del cos de la dona, tot i que va ser trobat esquarterat i repartit en bosses, també ha permès detectar que l'homicida encara va apunyalar més la víctima després de morta i que va fer servir un ganivet diferent del que va utilitzar per fer-li les ferides en vida. Les anàlisis forenses han conclòs també que totes les peces que van analitzar eren de la víctima, un fet que van comprovar extraient l'ADN de cadascun dels trossos, ja que el cos estava molt fraccionat, i comparant-los entre ells.

Violència sexual

L'autòpsia també indica la possibilitat que abans de la mort la víctima hagués estat sotmesa a algun tipus de violència sexual, ja que es van descobrir hematomes (provocats en vida) en la zona interior de les cuixes i als pits de la víctima. A causa del fraccionament del cos, però, no es van trobar més evidències d'activitat sexual. La víctima tenia un grau d'alcohol en sang elevat (0,96 g/l) i també es va detectar que havia consumit cocaïna les hores prèvies a la mort. Els forenses també arriben a la conclusió que la víctima, que va ser atacada per davant i la dreta, va tenir capacitat de defensa.

En la seva confessió, feta dos mesos després del crim, Daniel Imandt va explicar que era Sabrina la que el volia matar i que ell per defensar-se va agafar un ganivet i va començar a donar cops, però va assegurar que no tenia intenció de matar-la.

No hi ha casament a la presó

Daniel Imandt, que és a la presó de Figueres, havia demanat poder-se casar dins del centre amb Daphné Vandenbulcke, la seva actual companya, que el visita de manera regular. Però, ara per ara, el casament a la presó no s'ha materialitzat. Imandt i Vandenbulcke van començar a ser parella quan ella tenia només quinze anys i, després de diversos trencaments, van tornar a refer la seva relació l'estiu del 2010, quan Imandt va tallar la seva relació amb Sabrina. Quan es va produir el crim, Sabrina havia anat a Sant Pere a recollir les seves coses. Daphné sempre ha donat suport a Imandt. El fiscal considera que després del crim, quan es va instal·lar a l'hotel Sausa, Imandt va fer una trucada a Daphné, que era a Bèlgica, per dir-li el que havia fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.