Successos

judicial

Els forenses imploren al jutjat que enterri l'índia assassinada fa un any

És el segon cop que demanen que els treguin morts, però el cos de Manpreet Kaur continua a la nevera pel litigi entre familiars per la inhumació

Demà es complirà un any de l'assassinat de la jove índia veïna d'Olot Manpreet Kaur, i el seu cos continua al dipòsit de cadàvers de l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLC). El director de l'IMLC, Narcís Bardalet, ha enviat un escrit al jutjat d'Olot (fa uns mesos ja n'havia enviat un altre) en què reclama que el jutge ordeni l'immediat enterrament de beneficència del cos de Kaur, per evitar el col·lapse del dipòsit i els riscos de salut pública que suposa la permanència durant mesos de cossos a les instal·lacions de l'institut. El que proposa Bardalet, de fet, és el compliment d'una ordre que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre fa uns mesos a tots els jutges perquè ordenessin l'enterrament de beneficència d'aquells cossos que romanien massa temps als dipòsits judicials perquè ningú els reclamava o per dificultats en la repatriació en cas d'estrangers.

El cas de Manpreet Kaur no és cap dels dos supòsits. Els seus familiars la reclamen i des d'un primer moment van estar disposats a pagar les despeses que suposava la repatriació a l'Índia. El problema és que no s'entenen sobre qui té potestat per fer-se càrrec del cos: el marit, Ajit Singh, que està empresonat com a sospitós del crim, o el pare d'ella, que viu al Panjab. Per evitar que el jutjat ordeni l'enterrament immediat en un nínxol de beneficència (que vulneraria les tradicions índies), els representants legals i familiars d'Ajit Singh estan fent tràmits amb la funerària per tal de poder incinerar el cos (tal com marquen els preceptes de la seva cultura) i guardar-lo en una urna funerària fins al moment que es pugui consensuar amb la resta de la família la realització de la cerimònia funeral.

Alguns familiars d'Ajit Singh residents a Olot fins i tot han viatjat al Panjab per negociar amb els familiars de Manpreet Kaur una solució de consens pels funerals i la inhumació, però no han arribat a cap acord consensuat per les dues parts. El pare de Kaur (que no tenia familiars de sang a Catalunya) va viatjar fins a Girona per enllestir els tràmit per a la repatriació del cos. I va estar a punt d'aconseguir-ho. Però quan el cos ja era a la funerària embalsamat i amb tots els papers necessaris i només faltava concretar en quin vol viatjava, els representants de Singh van presentar un recurs al·legant que era el marit qui tenia la potestat de decidir sobre el cos de la víctima i també demanant que no es destruís el cos per si feia falta per realitzar més proves. El jutjat va admetre el recurs i el cos va tornar al dipòsit. Després, el jutge va resoldre que ja no calien més proves i va donar via lliure perquè els familiars l'inhumessin, però ells no s'han posat mai d'acord.

LA DATA

24.01.12
Van assassinar
Manpreet Kaur a ganivetades a casa seva a Olot

Morta a ganivetades a casa seva

Manpreet Kaur va ser trobada cosida a ganivetades al seu domicili d'Olot el dia 24 de gener del 2012. La noia treballava al torn de nit a la fàbrica Pagès Valentí de Sant Jaume de Llierca i, com cada dia, en tornar de la feina va anar a acompanyar el seu fill a l'autobús per anar a l'escola i després se'n va anar a dormir. Al migdia, quan el seu marit, Ajit Singh, i el seu cunyat, Gurjeet Singh, van anar a casa després de fer el seu torn de matí a la fàbrica Francisco Puigvert, van donar l'avís que la noia era morta. Es van convertir en els principals sospitosos i passats uns dies els dos germans van ser detinguts i empresonats per l'assassinat de la jove. Ells sempre s'han proclamat innocents, però, tot i les peticions de llibertat, el jutge els manté a la presó sospitosos d'assassinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.