Successos

successos

Assalten la casa de l'encarregada d'un súper i la segresten, a la Jonquera

Van colpejar i lligar la seva parella

Mentre un dels delinqüents retenia l'home, els altres tres van dur la dona a l'establiment, on li van fer obrir la caixa forta

Quatre lladres van assaltar ahir la casa de l'encarregada del supermercat Frontera del Pertús, la van agafar per la força, la van conduir fins a l'establiment i la van obligar a obrir la caixa forta, d'on es van emportar els diners corresponents a la recaptació del cap de setmana passat.

Els delinqüents van irrompre entre les tres i les quatre de la matinada al domicili de la víctima, Ana Moreno Salazar, que està situat a la zona del Llatzeret. Hi van entrar trencant el bombí de la porta. Un cop a dins, els individus es van dirigir a l'habitació de la dona i la seva parella, que en aquell moment estaven dormint. Pel soroll, Moreno es va despertar i, just quan va obrir els ulls, va veure que ja tenia un dels desconeguts al damunt i que li estava tapant la boca amb la mà per impedir que cridés.

L'home de Moreno va intentar ajudar-la, però els lladres li van clavar dos cops de puny i el van deixar mig estabornit. Com a conseqüència de l'agressió, li van ocasionar ferides a la cara i sobretot a la zona de la boca, ja que li van trencar una dent. A continuació, el van lligar en una cadira i un dels quatre membres de la banda es va quedar sol amb ell a l'habitatge, on el va estar vigilant apuntant-lo amb una pistola. Mentre aquest atracador retenia el propietari, els altres tres còmplices van segrestar la seva dona, que és la responsable de confiança del supermercat on treballa. Els assaltants la van introduir al seu vehicle i la van desplaçar fins a la gran superfície, que és a uns dos quilòmetres i mig de la Jonquera, aproximadament. Quan van arribar, van amenaçar-la perquè els obrís la porta del súper i, un cop a dins, la caixa forta, d'on es van endur els diners que contenia. No van sostreure, en canvi, cap dels productes que hi havia a l'establiment.

Dades de la víctima

Una vegada van tenir el botí, els acusats van deixar tant la treballadora del supermercat com el seu company i van marxar. L'home es va poder deslligar i va ser qui va donar la veu d'alerta als Mossos d'Esquadra, que van rebre l'avís d'aquest greu episodi pels volts de les sis del matí. Els agents es van desplaçar a l'immoble dels afectats, on van dur a terme la inspecció ocular i, alhora, van mirar si alguna càmera de seguretat –tant del súper com d'algun establiment proper com d'algun tram del trajecte realitzat pels lladres– havia enregistrat algun moviment. La policia, a més, va establir controls a les principals carreteres de la demarcació per intentar localitzar els sospitosos, si bé ahir a l'hora de tancar aquesta edició encara no havien sigut interceptats.

L'home va ser traslladat al CAP de la Jonquera, on va rebre assistència per les lesions que presentava. A la seva parella, en canvi, no la van agredir. En la declaració davant la policia, però, la dona va relatar que, durant l'assalt, la van amenaçar dient-li que coneixien qui eren els membres de la seva família i on vivien amb l'objectiu d'atemorir-la i que els obeís. Li van justificar que sabien totes aquestes dades personals i del seu entorn perquè feia un any que la controlaven.

LA XIFRA

4
delinqüents
van entrar al domicili de les víctimes, on van trencar el bombí. És a la zona del Llatzeret.

LES DATES

17.06.13
A les sis de la matinada, el propietari de l'habitatge va aconseguir deslligar-se i va avisar els Mossos.
15.06.13
Dos encaputxats
van robar 21.000 euros a un veí de Flaçà que anava en cotxe. El van abordar a la passera del Ter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.