Successos

tribunals

Petició de clemència de la veïna de Bianya que va atacar l'alcalde

En el recurs presentat pel seu lletrat per evitar l'execució de la pena de presó s'al·lega que Tirado pateix malalties greus

Jordi Franco, l'advocat de la veïna de la Vall de Bianya condemnada a 7 anys i mig de presó per haver intentat matar l'exalcalde del seu municipi, Albert Busquets, va presentar divendres passat un recurs de súplica a la secció tercera de l'Audiència de Girona demanant que se suspengui l'execució de la pena de la seva clienta. “Hem de gastar els últims cartutxos contra la interlocutòria d'ingrés a la presó que ha rebut Montserrat Tirado, que el dia dels fets només pretenia cridar l'atenció. Ella insisteix en la seva innocència. Amb anterioritat, li han arribat altres requeriments per entrar al centre penitenciari de manera voluntària, si bé ara li han remès l'últim avís”, manifesta el lletrat. En el recurs, Franco s'ha basat principalment en l'article 80.4 del Codi Penal: “Es pot suspendre l'execució de qualsevol pena quan la persona condemnada està afectada per una malaltia molt greu, amb patiments incurables. La Montse pateix fibromiàlgia, va en cadira de rodes i presenta diversos trastorns.” En el supòsit que el jutge ho acceptés, se li podria imposar una mesura penal alternativa, així com fer un seguiment de la seva evolució.

Pendents de l'indult

A més d'aquesta acció, Franco va presentar a l'estiu una petició d'indult de Tirado, dirigida al ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. “Es va condemnar una innocent i volem que se li tregui totalment la pena. Actualment, s'està estudiant. La resposta, en ocasions, tarda sis mesos o fins i tot un any. En els indults, el procés hauria de ser més ràpid i tenir preferència, ja que està en joc la llibertat o no d'un ciutadà. Preparem, a més, un escrit d'ampliació, en què sol·licitem que se li commuti la pena per treballs en benefici de la comunitat o se li rebaixi la condemna a un any perquè, com que no té antecedents, no hauria d'entrar a la presó.”

Al juliol, el Suprem va ratificar la condemna contra Tirado per homicidi en grau de temptativa, en concurs ideal amb un atemptat a l'autoritat municipal amb ús d'arma. La sentència recollia que l'arrel del problema es remunta al 2005, quan va demanar a l'Ajuntament les llicències per posar en marxa una residència per a la gent gran i es va hipotecar. La comissió d'urbanisme de Girona va emetre un informe desfavorable perquè la casa on Tirado volia obrir-la no podia acollir aquest tipus de negoci. Això li va causar una depressió i un trastorn d'ansietat crònic, i culpabilitzava de forma obsessiva el consistori de la seva “pèssima situació econòmica i emocional”. Per expressar el seu malestar, el 4 de maig del 2011, va anar a l'ajuntament, perquè havia concertat una cita amb Busquets. En la trobada, va treure un ganivet de 37 cm de fulla i va intentar clavar-lo a la panxa de l'aleshores alcalde, mentre no deixava de dir-li: “Et mataré, et mataré.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia