Successos

successos

Mor atrapat pel camió de les escombraries a Santa Coloma

El veí d'Anglès va quedar enganxat pel tronc entre les comportes d'obertura del vehicle mentre estava fent el buidatge d'un contenidor de paper

L'home era mort quan van arribar els sanitaris

Un escombriaire va morir ahir mentre estava fent les tasques de recollida selectiva a Santa Coloma de Farners. Els fets van passar pels volts de les nou del matí al carrer Millàs Vallicrosa, al costat de la nau número tres. Prudencio Aranda Bassons, veí d'Anglès de 41 anys i treballador d'una empresa de recollida d'escombraries, va quedar parcialment atrapat entre les comportes d'obertura del camió mentre estava fent el buidatge d'un contenidor. A causa de la forta pressió de les comportes es va produir la mort del treballador.

L'avís el va donar una veïna del barri que passejava el gos, que va ser la primera a sospitar que passava alguna cosa després de veure que el camió feia una mitja hora que estava aturat al mateix lloc i amb el motor en marxa. Com que no duia mòbil, va anar a una casa de davant per trucar a emergències. Un dels propietaris, en Jordi, va explicar a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que van trucar de seguida al 112. “Hem baixat i hem comprovat que ja no tenia pols i en deu minuts ha arribat l'helicòpter”, va afegir. Fins al lloc dels fets es van desplaçar dotacions de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de l'ABP de la Selva Interior, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, una ambulància i l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'home estava atrapat pel tronc, amb el contenidor de reciclatge de paper aixecat a un metre de terra de manera que només se li veien les cames i els braços. Pels volts de la una, el furgó judicial es va endur el cos. Fins al lloc s'hi va desplaçar la comitiva judicial per fer l'aixecament del cos i per recollir totes les proves. Seguidament es va enretirar el camió de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, concessionària del servei de recollida d'escombraries i neteja viària.

Accident laboral

Els Mossos van posar els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma i del Departament de Treball, d'acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

LA FRASE

Hem baixat i hem comprovat que ja no tenia pols i en deu minuts ha arribat l'helicòpter
Veí del barri

LA XIFRA

41
anys
tenia el treballador de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, que era veí d'Anglès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia