Successos

judicial

El fiscal demana 18 anys de presó per a un metge per abusos a pacients

Josep Costa, excap d'urgències del Santa Caterina, està acusat per cinc casos

El fiscal demana un total de 18 anys de presó i els mateixos d'inhabilitació per exercir de metge per a l'excap d'urgències de l'hospital Santa Caterina, Josep Costa Montal, per cinc casos d'abusos sexuals a pacients, dos dels quals amb introducció de membres corporals per via vaginal. El fiscal també demana que Montal durant set anys no es pugui acostar a menys de 500 metres de les víctimes, de casa seva i dels seus llocs de treball. En concepte de responsabilitat civil, declarant Institut d'Assistència Sanitària de l'ICS com a responsable subsidiari, proposa una indemnització total de 30.000 euros. Les pacients que van denunciar el doctor Costa van ser com a mínim set, però finalment el fiscal ha considerat que hi havia motius per imputar-li una conducta delictiva pel seu “barroer ànim libidinós” en cinc casos.

El primer cas es remunta al 3 d'octubre del 2008 al Santa Caterina i la víctima és una dona que, segons el fiscal, va anar a visitar-se perquè tenia mal al maluc i es va trobar que el metge li va fer massatges al clatell, li va tocar els pits i li va començar a llançar expressions del tipus: “On vas amb tanta musculatura. Estàs molt bona per fotre un clau.”

El segon cas, sempre segons el fiscal, va ser el 29 de gener del 2009 a la Cellera i el metge hauria fet tocaments claraments libidinosos a la vagina i al clítoris. En aquest cas la pacient va tenir episodis depressius que el fiscal vincula a la visita al metge.

Un altre dels casos va ser el 22 de juny del 2009 al Santa Caterina. Una dona que tenia mal a l'esquena per una caiguda va ser explorada i li va fer baixar les calces i li va grapejar els pits. Quan ella li va remarcar que el mal el tenia a l'esquena, ell li va dir que havia de mirar que no tingués les costelles afectades. En marxar, li va dir quin dia tornava a estar de guàrdia per si volia que la tornés a explorar.

El quart cas va ser també al Santa Caterina, el 10 de juliol del 2009, i aquest cop va pessigar els mugrons a una pacient a qui va interrogar sobre si tenia orgasmes amb el seu marit. Després li va enviar missatges: “Hola seductora pacient, m'encantaria fer-te l'amor apassionadament”, li va escriure.

I l'últim cas va ser el 16 de desembre del 2009 al CAP d'Anglès, on, segons el fiscal, va fer posar de cul una pacient amb l'excusa que tenia una taca a la natja. En aquesta ocasió el metge també li va introduir els dits a la vagina en dues ocasions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia