Successos

La policia de Canet deixa de tenir unitat canina

La manca d'agents i els pocs serveis realitzats, arguments per prescindir-ne

La unitat canina de la policia local de Canet de Mar deixa de funcionar després que es posés en marxa l'any 2012. Segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Marín (CiU), la decisió no es pren per motius econòmics perquè dels gossos –dels dos inicials ara només en queda un– se'n fa càrrec el centre caní local de Pedracastell, que entrena aquests animals també per a altres policies locals de la comarca. Marín diu que la unitat se suprimeix pels pocs serveis que realitzava i, sobretot, per la manca d'agents que se'n puguin fer càrrec. “Disposem d'una plantilla molt limitada, amb 27 policies, quan n'hauríem de tenir 33, i no podem deixar que els agents facin el curset de formació per fer-se càrrec dels gossos, perquè no podem prescindir de cap efectiu, i representa un cost extra per a l'Ajuntament”, assenyala.

Marín reconeix que la unitat ha donat molt bon resultat i avança que de cara als anys vinents no descarta recuperar-la. “El govern té la voluntat d'incrementar el cos policial quan el govern estatal permeti la nova contractació de personal públic, i amb vista al 2017 es podria incloure una partida en el pressupost per a la contractació de més agents”. Canet va ser un dels primers municipis del Maresme a incorporar els gossos en la seva policia. Un exemple amb èxit que va ser copiat de seguida per poblacions com Calella o Malgrat de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.