Successos

Troben una dona morta al mar, a Empuriabrava

Per ara es descarta que hi hagi indicis de criminalitat

S'investiga si hi va caure de manera accidental o voluntària

Els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes de la mort d'una dona que va aparèixer ahir surant al mar, a la zona de Salins d'Empuriabrava. El personal de manteniment i control de la marina van veure el cos sense vida de la víctima a l'aigua i van donar la veu d'alerta a la Policia Local de Castelló d'Empúries. En el moment que els operaris van interceptar el cadàver, estaven efectuant una de les rondes diàries de vigilància que duen a terme amb una llanxa pneumàtica. Amb aquesta embarcació ressegueixen els canals i també l'àrea del port i, al llarg del recorregut, examinen tant a nivell de superfície com de fondària.

Els municipals van rebre la trucada dels empleats de manteniment de la marina d'Empuriabrava a un quart de dotze del migdia. Paral·lelament, per tal d'efectuar el rescat, es van activar els membres de la unitat subaquàtica dels Mossos, que van arribar en helicòpter des dels serveis centrals de Sabadell. Els especialistes van anar fins al final de la bocana del passeig marítim, on es trobava el cos de la dona, que tot indica que havia caigut a l'aigua de nit o de matinada. Una vegada recuperada la víctima, els submarinistes la van traslladar al port, on es va fer l'aixecament del cadàver a les dues del migdia. Una furgoneta dels serveis funeraris va conduir posteriorment el cos a l'Institut Anatòmic Forense de Girona, on es preveu que se li practiqui l'autòpsia.

La investigació descarta que hi hagi indicis de criminalitat. No es disposa de cap testimoni que presenciés l'instant en què la dona es va precipitar a l'aigua, si bé els Mossos treballen principalment amb dues línies. La hipòtesi que pren més força és que es va llançar voluntàriament al mar, tot i que també es considera la possibilitat que hi caigués accidentalment.

En situació d'indigència

La víctima tenia 68 anys, era de nacionalitat francesa i vivia en una situació d'indigència. El seu vehicle va ser localitzat en una zona groga, a pocs metres de l'espigó. El cotxe –un Citroën ZX de matrícula francesa del departament de Cruesa– estava replet d'objectes personals, com ara medicaments, documentació, roba i bosses. La dona no estava de manera fixa a Empuriabrava, sinó que hi passava temporades. Se solia desplaçar amb l'automòbil que va ser trobat i es té constància que temps enrere s'havia allotjat en hotels i pensions de la zona. La policia local va rebre l'avís d'un veí, que va observar que el turisme estava mal aparcat. El cotxe, a més, estava obert. Els agents el van precintar, en espera que sigués traslladat al dipòsit municipal.

LA XIFRA

68
anys
tenia la dona, de nacionalitat francesa, el cos de la qual va ser localitzat pel personal de control dels canals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia