Successos

PUNT DIVERS

El govern reconeix plans de risc nuclear que tenen 25 anys

Protecció Civil vol actualitzar-los, ara que s'ha renovat el Penta estatal

El director general de Protecció Civil, Manel Pardo, va dir ahir que alguns plans d'actuació de la Generalitat davant d'un possible risc nuclear s'han de renovar perquè fa més de 25 anys que no es modifiquen i han quedat “desfasats”. Ha recordat que la competència és estatal si bé la Generalitat s'encarregaria d'aportar recursos logístics i operatius davant d'un accident d'aquest tipus. Pardo va dir a Catalunya Informació que Protecció Civil està treballant per millorar aquests plans d'actuació, tot i que va ressaltar que la Generalitat està prou preparada per la part que li correspon. L'exdirector de Protecció Civil a Tarragona va opinar que el govern anterior “s'havia preocupat poc d'aquest tema”. També va dir que actualment la subdelegació del govern estatal a Tarragona està treballant en la implantació dels plans d'actuació municipals.

Pardo considera que, després de l'aprovació del nou pla d'emergència nuclear de Tarragona (Penta) per part del Consell Superior Nuclear (CSN) l'any 2009, és bon moment per actualitzar alguns plans que són competència de la Generalitat.

Finalment, va anunciar que el govern està treballant en la posada en marxa d'un web que permeti els ciutadans del país posar-se en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) en casos d'emergència com nevades o ventades. El web estarà en marxa abans de l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.