Administracions

El Bisbat de Girona fa costat a les famílies afectades pel trasllat de l’institut Ermessenda

Manté que va pactar un preu de lloguer al casal Bisbe Cartañà per sota del de mercat

Convida l’Ajuntament i la Generalitat a trobar una solució.

El Bisbat de Girona es posa al costat de les famílies afectades per la polèmica al voltant de l’edifici Casal Bisbe Cartañà, després de la negativa de l’Ajuntament de Girona a continuar pagant el lloguer de la part de l’edifici que acull l’Institut Ermessenda de Girona.

Segons un comunicat fet públic avui, el Bisbat, que afirma haver-se assabentat de la polèmica pels mitjans de comunicació, vol recordar que el lloguer d’aquest espai del Casal Bisbe Cartañà té el seu origen en l’any 2014. Segons afirmen, l’Ajuntament no disposava del terreny que havia de cedir a Educació per construir el nou institut, i amb la voluntat de resoldre aquest problema es va acordar l’ús del Cartañà i del pavelló de Sant Josep com a equipament provisional. Per això, i segons el comunicat, es va pactar un lloguer per sota del preu de mercat, de deu anys de durada prorrogable, i que anava en funció de l’ocupació: Educació disposava des del principi de l’edifici –2.300 metres quadrats– i el lloguer augmentava a mesura que creixia el nombre d’alumnes. Davant d’això, el Bisbat vol expressar, en primer lloc, la preocupació per la situació que estan vivint les famílies davant la incertesa en què es troben. En aquest sentit, es posa al seu costat i convida l’Ajuntament i la Generalitat a trobar una solució.

L’institut Ermessenda va fer públic que havia de deixar la seu de l’edifici Bisbe Cartanyà el curs que ve i que unificaria el centre a la seu de Can Prunell, arran de la negativa de l’Ajuntament a seguir pagant el lloguer. Això ha indignat les famílies, que ja han iniciat un procés de mobilització. Ja es van manifestar en el darrer ple i aquesta setmana van tallar el trànsit a l’avinguda Lluís Pericot, una protesta que volen fer cada setmana. També s’ha generat tensió al sí de A l’equip de govern fins al punt que Junts (6 regidors) i ERC (3) critiquen la gestió feta per Guanyem (8), responsable de l’àrea d’Educació. La vicealcaldessa, Gemma Geis (Junts), afirma que no hi ha cap informe jurídic que justifiqui la impossibilitat de continuar a la seu del Bisbat de Girona i lamenta que l’àrea d’Educació no hagi buscat fórmules per evitar que els estudiants hagin d’anar als mòduls de Can Prunell al setembre i s’eviti el trasllat. ERC també considera que “no es pot fer passar per tècnica una decisió que no ho és”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia