Administracions

MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Els alcaldes de Sant Vicenç i Llavaneres, els primers a reunir-se amb el Consell Comarcal

L’objectiu final és actualitzar la proposta consensuada que l’Estat va presentar el 2014

El litoral del Maresme no és uniforme i l’últim temporal Nelson es va encarregar de recordar-ho. Un cop més. El Consell Comarcal del Maresme ha posat mans a la feina, tal i com es va comprometre en l’últim Consell d’Alcaldes, per recuperar la complicitat entre els diferents Ajuntaments afectats i aconseguir una única estratègia conjunta que prengui força i obtingui una resposta de Madrid. La setmana passada el vicepresident de l’ens supramunicipal i alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro, es va reunir amb els alcaldes de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval i Sant Andreu de Llavaneres, Àlex Neira per recollir de primera mà les peticions que aquests dos municipis fan per garantir un front marítim estable. De fet, les dues poblacions van ser de les mes afectades pel temporal del març passat que pràcticament els va deixar sense platja i que s’han vist beneficiades de la inversió del Ministeri en la demarcació. L’objectiu principal i prioritari és revisar l’Estratègia d’Actuació al Maresme definida pels antics ministeris de Foment i d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del govern central el 2014 i afegir les aportacions específiques de cada Ajuntament com a alternativa a la proposta definida a l’Estratègia de 2014.

La ronda de contactes es fa, a més, un cop coneguda la predisposició de la Demarcació de Costes de l’Estat a Catalunya d’estudiar qualsevol proposta alternativa a l’Estratègia 2014 i amb la intenció d’actualitzar l’esmentat document marc. Per això, des del Consell Comarcal del Maresme es treballa per tornar a aconseguir un front comú pel què fa a les actuacions contemplades aquell 2014 i que, a dia d’avui, només s’han materialitzat en una població del territori, Premià de Mar. Durant els pròxims mesos, es preveu recollir les propostes de tots els consistoris -o el seu vistiplau renovat a l’Estratègia 2014-, confeccionar una nova versió t i lliurar-la a la Demarcació de Costas com a actualització formal i consensuada al document de fa deu anys amb l’esperança d’obtenir millors resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona