Administracions

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) aprova un Pla de Sanejament Financer fins el 2027

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) ha aprovat un Pla de Sanejament Financer que tindrà vigència fins al 2027. Aquest pla és una necessitat atès que el pressupost del 2023 es va tancar amb romanent de tresoreria negatiu i el pressupost d’aquest 2024 no preveu un superàvit que eixugui aquest romanent negatiu, segons s’informa des de l’EMD.

El 2023 el Pressupost de l’EMD es va tancar amb un dèficit de 244.867,60 euros i el pressupost d’aquest 2024 es va aprovar abans de conèixer la magnitud d’aquest dèficit, per la qual cosa, per llei, l’EMD ha d’aprovar un Pla de Sanejament Financer tutelat per la Diputació de Girona. Aquest organisme va mediar entre l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD per posar fi als contenciosos que es van interposar el passat mandat i va ajudar a signar el nou conveni entre les dues administracions locals.

Aquest pla arriba després de l’auditoria dels comptes de l’anterior mandat que van revelar irregularitats financeres que van alterar la solvència financera de l’entitat.

El Pla de Sanejament Financer està estructurat en tres apartats: operació de crèdit, avançament de subvencions i reducció de la despesa.

Pel que fa al crèdit es demanarà un préstec per valor de 90.000 euros que s’haurà de començar a retornar a partir de l’any vinent i caldrà eixugar-lo abans del final de la legislatura. L’operació de crèdit suposarà equilibrar la tresoreria de l’entitat, però caldrà preveure de cara als pressupostos del 2025, 2026 i 2027 les despeses que suposa el retorn d’aquest préstec.

Per altra banda, la Diputació de Girona avançarà 3 anualitats del Fons de Cooperació Municipal amb un import de 135.000 euros. Aquesta mesura permetrà ajustar el desequilibri de la liquidació del 2023.

Finalment, caldrà reduir la despesa dels pròxims exercicis pressupostaris per trobar l’equilibri financer que permeti la solvència i continuïtat de l’Entitat Municipal Descentralitzada. Entre aquestes mesures hi ha la reducció de les retribucions dels càrrecs electes en un 10% així com una retallada de les partides en matèria d’esdeveniments, festes. En paral·lel es preveu un augment de la recaptació gràcies a l’actualització de preus de les taxes.

Aquest 2024 l’EMD ha aprovat el pressupost de 2.098.154 euros amb una partida d’inversions de 298.360 euros. Els comptes recullen els acords adoptats en el nou conveni interadministratiu que regularà les competències i el règim econòmic-financer entre l’EMD i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí al llarg d’aquest mandat. Un acord que redefineix el sistema de finançament, que fins ara estava basat en la despesa i que ara s’ha simplificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Ciutat Vella blinda fins el 2028 la prohibició de rutes de consum d’alcohol

Barcelona
Societat

Mor l’historiador i arqueòleg mallorquí, Guillem Rosselló Bordoy

societat

El servei de dutxes socials i canvi de roba atén un 23,7% més d'usuaris

Manresa
medi ambient

Recorden la prohibició de banyar-se en rius, rieres i gorgs al Montseny per protegir els amfibis

Montseny
medi ambient

Els reusencs identifiquen fins a 102 espècies d’animals i plantes

reus

L’EMD aprova un Pla de Sanejament Financer fins el 2027

L’ESTARTIT
Seguretat

Barcelona incorpora un centenar de nous agents de la Guàrdia Urbana

Barcelona
societat

Acaben les obres del barranc del Llop d’Alcanar per afrontar millor els aiguats

Alcanar
societat

Les empreses de control de plagues de Ponent constaten més paneroles

Lleida