Administracions

ADMINISTRACIONS

La biblioteca de Llançà és a les portes de la inauguració

La biblioteca de Llançà, que tindrà 800 m² de superfície –el que representa que multiplica per cinc la superfície original– i amb una inversió d’uns 700.000 euros, és a les portes de la inauguració.

L’alcaldessa, Núria Escarpanter, destaca que aquesta és una de les actuacions que més remarcaria de la seva acció de govern; primer, com a regidora de Serveis i, ara, com a alcaldessa. “A més, a títol personal, soc tècnica de Cultura en excedència de l’Ajuntament, per la qual cosa encara en fa més il·lusió”, destaca, afegint-hi: “Fins ara, a Llançà, i per a la biblioteca, inaugurada fa vint anys, només es disposava de prop de 200 m² als baixos de la Casa de Cultura. Un espai molt caòtic amb molts serveis.” Amb aquest escenari, calia buscar una solució per dotar la població finalment d’una biblioteca amb visió de futur, per la qual cosa aquest és un projecte clau per a Llançà, segons Escarpanter.

Buscar la subcapitalitat

Núria Escarpanter fa un pas més i remarca que és indispensable que el municipi disposi de serveis de primer ordre. No ja només pels veïns, que evidentment són la prioritat, sinó per assolir una certa subcapitalitat en relació amb els pobles que l’envolten: “Volem que Llançà sigui un referent i els pobles del voltant no hagin d’anar a Figueres per a alguns temes.” La gestió que es va fer per buscar finançament és un altre dels èxits. Segons l’alcaldessa, es va assolir una subvenció del Pla d’Obres i Serveis de 120.000 euros i, posteriorment, una segona, també de la Generalitat, per un import de 203.000 euros. Finalment, tota la part de mobiliari, que supera els 200.000 euros, s’ha aconseguit de la Diputació de Girona.

El projecte ha previst una primera sala només per a estudi, una segons dedicada a infantil i una tercera per als adults. Amb les obres també s’han habilitat les sales del primer pis per fer un nou arxiu, incloent-hi la instal·lació d’un ascensor. “Estem molt orgullosos de la gestió que hem fet. Perquè, en una obra que ha costat uns 700.000 euros, l’Ajuntament només n’ha hagut de posar uns 30.000”, explica l’alcaldessa.La biblioteca Pere Calders de Llançà va inaugurar-se fa vint anys dins de la Casa de Cultura ocupant un espai de 168 m², inclòs el dipòsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia