Administracions

Interior investiga dos expedients disciplinaris de la Policia Local de Mataró

La Divisió d’Investigació Interna del Departament d’Interior de la Generalitat considera que hi ha prou indicis d’infracció per investigar dos expedients disciplinaris que afecten a la Policia Local de Mataró. En el primer cas, s’hauran d’aclarir dues possibles infraccions per part d’un agent que hauria fet un ús irregular d’un vehicle policial que va fer servir per anar a fer gestions de caràcter personal, quelcom que també hauria fet uniformat i armat, cosa que aniria en contra del reglament. Es dona el cas que mentre conduïa el vehicle policial va patir un accident de trànsit i s’hauran d’aclarir també les possibles irregularitats o falsedats comeses durant la realització de la prova d’alcoholèmia per part d’un altre agent del cos. Segons ha informat en un comunicat l’Ajuntament en relació a aquesta possible segona infracció, Afers Interns dels Mossos ha obert diligències judicials pel possible delicte de falsedat documental i, per tant, l’elaboració de l’expedient disciplinari quedarà suspesa fins disposar de la resolució judicial.

Un possible cas d’abusos

El segon cas que s’investigarà fa referència a un conflicte personal, on s’han constatat indicis d’una presumpta conducta d’assetjament laboral i sexual per part d’un agent del cos cap a una altra agent. En relació a aquest cas, com a mesura de protecció a la víctima i mentre prossegueixen les actuacions disciplinàries, s’ha aplicat el protocol intern municipal per intervenir en situacions discriminació i/o assetjament en l’àmbit laboral. L’Ajuntament i la Generalitat han acordat un conveni de col·laboració per encomanar la instrucció d’expedients disciplinaris de caràcter greu o molt greu en l’àmbit de la Policia Local durant els propers dos anys. L’acord s’aprovarà al proper ple i com fa constar el comunicat té l’objectiu de “garantir més imparcialitat i millorar la tramitació d’aquests expedients que, per la seva complexitat, requereixen d’una intervenció més especialitzada i experimentada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.