Administracions

La Policia Local de Platja d'Aro dobla les denúncies per incomplir l’ordenança de Civisme i Convivència

L’augment de patrullatge del cos ha augmentat també en un 15% les actuacions globals per “garantir la convivència”

La Policia Local de Platja d’Aro ha doblat el nombre de denúncies per incomplir l’ordenança de Civisme i Convivència aquest estiu, quan s’ha reforçat la plantilla amb dotze agents interins -en comptes dels sis que s’havien incorporat els estius anteriors- i després d’actualitzar l’ordenança, segons informa l’ACN. En concret, els agents han aixecat 845 actes, un 135,38% més que en el mateix període del 2023. D’aquestes, la majoria han estat per consum d’alcohol a la via pública o les platges (562), seguit de pertorbar el descans veïnal (141) i realitzar les necessitats fisiològiques a la via pública (40).

El cap de la policia, David Puertas, ha explicat en la celebració de la diada de la policia que l’augment del nombre de denúncies és fruit de “més hores de patrullatge per garantir la convivència al municipi”. També, entre el 15 de juny, quan es va activar el dispositiu especial per l’entrada en temporada turística, i fins al 15 de setembre, el cos ha estat format per 61 agents (gràcies a la incorporació dels 12 interins) i ha fet fins a 5.412 actuacions, una xifra que representa un 15,27% més que l’any passat quan se’n van fer 4.695. En concret, aquestes actuacions s’han repartit en set àmbits d’acció: Serveis Planificats (1.126), Seguretat Ciutadana (1.450), Trànsit (791), Policia Administrativa (598), Policia Assistencial (350) i Medi Natural i Marítim (230). En el mateix període estival s’han fet 41 actuacions en accidents de trànsit i, en matèria de seguretat viària, les principals actuacions han estat relacionades amb controls preventius (104), infraccions administratives (197), i de penals o de drogues (15). També s’han registrat 17 situacions de circulació sense permís de conduir o bé per tenir-lo retirat per pèrdua de punts.

En comparació amb el mateix període del 2023, el nombre total de delictes ha baixat un 1,41%. En canvi, han crescut un 6,33% (de 156 a 168) les detencions i persones investigades per fets delictius. “El reforç d’aquest any, conjuntament amb l’equip de paisà, ha aconseguit detectar molts delinqüents que abans passaven desapercebuts”, ha detallat Puertas, que ha titllat l’operatiu especial de “contenció dels actes delictius”. En concret, han baixat els robatoris amb força un 55,56%, majoritàriament a interior d’habitatge (de 68 a 32). En canvi, han augmentat un 8% els robatoris a interior de vehicle (de 25 a 27), un 4,28% els furts (de 123 a 129) i un 5% els robatoris amb violència i intimidació (de 20 a 21).

Finalment, de moment no s’han posat denúncies per la prohibició de l’ús de disfresses, ninots o objectes “de caràcter sexual” als comiats de solter o a celebracions de grups, que inclou la nova ordenança de Civisme i Convivència aprovada al maig. En aquest sentit, la Policia Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró ha denunciat 224 persones (que representa un increment del 13% en relació amb l’any 2023) per infraccions relacionades amb el consum i la intervenció de substàncies estupefaents, comís d’estris i faltes de respecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia