Administracions

administracions

Porqueres aprova la modificació de les ordenances pel 2025

El de Ple de l’Ajuntament de Porqueres va aprovar provisionalment dijous passat la modificació de diverses ordenances fiscals per a l’exercici 2025. Segons ha informat aquest dimarts el consistori, la proposta ha comptat amb els vots favorables de l’equip de govern, mentre que l’oposició s’ha abstingut.

El principal canvi és en la taxa d’escombraries a nivell domiciliari que aquest any s’havia fet a partir de la suma de dos trams variables (un en base al nombre d’aportacions anuals de residus orgànics i el segon en base al nombre d’aportacions d’envasos lleugers) i que ara passarà a constar d’una part bàsica de 160 euros i una part variable segons el nombre d’aportacions d’orgànica i envasos lleugers o rebuig, depenent del sistema de recollida (porta a porta o àrees tancades). El govern municipal recorda que per a realitzar el càlcul únicament es comptaran com aportacions aquelles que es realitzin amb el cubell corresponent amb el TAG incorporat, així com les aportades a la minideixalleria municipal.

Segons explica el consistori, en el cas dels habitatges que gestionen la matèria orgànica a través del compostatge no tindran cap cost en l’apartat de variable d’orgànica si són usuaris del porta a porta i tindran un descompte de 40euros si són usuari del servei de les àrees tancades.

Tant els habitatges buits com els que només tenen una persona empadronada tindran al 2025 una quota fixa de 160 euros, 15 euros més que aquest any. Per la seva banda, la quota als solars sense edificar situats en sòl urbà consolidat s’incrementarà 5 euros passant a una quantia anual fixa de 45 euros “per la generació de restes vegetals i brutícia a la via pública”.

Pel que fa a les activitats econòmiques que generen residus assimilables a domèstic i que no estan adherides a la recollida Comercial Comarcal, locals buits o sense activitat seran 165 euros, 10 euros més que aquest 2024.

Altres taxes

També s’apuja el tipus de gravamen de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres fins al 3,5% “per reforçar els mitjans tècnics de l’àrea” i es modifiquen alguns preus del cementiri municipal, incrementant la col·locació de làpides (49,99 euros), inhumacions (154,97 euros) i trasllat o separació de despulles (154,97 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]