La Generalitat premia una vintena de restaurants per tenir la millor carta de vins catalans

Els restaurants El Cingle, de Vacarisses; L'Hereu, de Vilafranca del Penedès i Cal Blay Vinticinc, de Sant Sadurní d'Anoia són els restaurants que ofereixen la millor carta de vins catalans del país. Així s'ha considerat des del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, en el lliurament ahir dels premis de la tercera edició de Cartaví, que reconeix els restaurants que disposen d'una àmplia i acurada presència de vins catalans a les seves cartes. En les diferents categories, han estat guardonats 19 restaurants, i 42 més han resultat finalistes. Els restaurants estan situats arreu de Catalunya, en destaca la presència a comarques de tradició vitivinícola, com ara el Penedès.

Els premis s'han repartit en tres categories, depenent del preu mitjà de la carta –en una d'elles, aquest preu mitjà no arriba als 24 euros, en una altra, oscil·la entre els 25 i els 45, i en una tercera, supera els 45 euros–. Segons el jurat, la tasca de selecció ha estat complexa perquè el nivell ha estat força elevat. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va presidir l'acte lliurament dels guardons. El certamen el promou l'Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Sommeliers i el patrocini de l'Institut Català del Vi, la direcció general del Comerç i els consells reguladors del Penedès, Catalunya i el Pla del Bages.

A banda d'El Cingle, l'Hereu i Cal Blay Vinticinc, s'han premiat, en la segona categoria, els barcelonins La Llavor dels Orígens i Cinc Sentits. També ho han estat El gat blau (Vilafranca del Penedès), L'Argolla (Castellví de la Marca), Ú Restaurant (l'Avinyonet del Penedès) i Emporium (Castelló d'Empúries). Pel que fa als tercers premis, s'han reconegut les cartes del Niu Nou (Bagà), Al Costat del Museu (el Vendrell), Moderno (Villalba dels Arcs), Mas Renart (Mollet de Perelada) i els vilanovins Negrefum i Marejol. També ho han estat els restaurants Lluçanès (Barcelona), El Bulli (Roses) i Can Jubany (Calldetenes).

ELS PREMIATS

Primers premis
L'Hereu
Cal Blay Vinticinc
El Cingle
Segons premis
La Llavor dels Orígens
El gat blau
L'Argolla
Ú Restaurant
Cinc sentits
Emporium
Tercers premis
Niu Nou
Al Costat del Museu
Moderno
Mas Renart
Negrefum
Marejol
Lluçanès
El Bulli
Cal Jubany


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mobilitat

Canvis en la mobilitat a l’entorn de l’estació de Sants a partir del 12 d’agost

Barcelona
girona

Reconeixement a estomateràpia del Trueta per bones pràctiques d’humanització

GIRONA
Societat

Vacances per als avis i els seus cuidadors

Barcelona
OLOT

Finalitzen els treballs de renovació de les instal·lacions del Parc Nou

OLOT
societat

Fiscalia demana quatre anys de presó per Rosa Peral i tres anys i mig pel seu pare pel cas d’alçament de bens

Tarragona
societat

Expedient a una setantena de pisos turístics il·legals vinculats a màfies o xarxes organitzades

Barcelona
FIGUERES

L’Ajuntament intenta desencallar la reforma de la Sala Edison

FIGUERES
societat

Riner estrena Apiària, un nou museu dedicat a les abelles

Riner
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar